Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Čokoladne, cvetne i voćne: rođendanske torte kojima nećete odoleti

Čokoladne, cvetne i voćne: rođendanske torte kojima nećete odoleti

19.05.2016  |  Komentari: 0

Kada dođe do proslave rođendana, ne možemo zamisliti žurku ili prijateljsko i porodično okupljanje bez rođendanske torte. Kako da oduševite goste i slavljenika i dodate ukusnu notu čitavom rođendanu, u tekstu pred Vama.

 

Prste da poližete!

 

Najpre, čokoladne rođendanske torte odvajkada su pravi hit. Međutim, sada je njihovo ukrašavanje dostiglo novi nivo, te se različiti dodaci u duhu slatkiša mogu pojaviti i kao veoma neobični i originalni. Tako se pravim sladokuscima preporučuju rođendanske torte koje su dodatno ukrašene štanglama čokolade, napolitankama, rolerima i šarenim bombonama, tako da deluje kao da ste na tortu postavili sve slatkiše ovog sveta. Izuzetno neobične i zanimljive su i rođendanske torte u čije se samo središte postavljaju bombone, te one porpimeju svoju neobičnu formu tek kada se iseku.

 

Ako baš ne biste da preterujete, a želite glamurozan izgled rođendanske torte, okrenite se metalik bojama poput zlatne ili srebrne koje će činiti podlogu. Na njih se postavljaju svilene bomobne u istom takvom svetlucavom papiru, a ako se torta pritom „poprska“ i svetlucavim jestivim prahom, disko izgled rođendanske torte biće neizbežan.

 

Rođendanske torte kao prava bašta

 

Cveće je uvek neizbežan dodatak tortama, ali u svom retro izdanju cvetne rođendanske torte zaista deluju posebno. Možete se rešiti da Vaša torta dobije ukrase u vidu ruža urezbarenih u fondan, i tako postići pravi vintage izgled rođendanskog slatkiša. U ovom slučaju, predlažemo da poverenje poklonite poslastičarima.

 

Sa druge strane, i šlag može biti od velike pomoći za ukrašavanje rođendanske torte. Možete birati beli, te čitavu površinu torte – čak i njen obod – ukrasiti ružama različitih veličina. Poseban poslastičarski pravac čine i rođendanske torte ukrašene šlagom u raznim bojama ili različitim nijansama jedne boje, gde možete kombinovati ombre izgled sa ružama ili nekim drugim cvećem kao ukrasima čitave rođendanske torte. I za ovu ideju predlažemo da konsultujete poslastičare, kako biste bili sigurni da će torta biti pun pogodak.

 

rođendanske torte

 

Sočno voće i moćni ukusi

 

Voćni ukusi obično su poslednji na listi sladokusaca, ali kombinovani sa crnom čokoladom ili u nekoj osvežavajućoj varijanti zaista mogu oduševiti sve goste. Tako se rođendanske torte od voća mogu kombinovati sa dodacima rendane crne čokolade i višanja, ili se pak njihov vrh može prekriti bobičastim voćem, jagodama, borovnicama i malinama, za poseban ukus. I ovde predlažemo nešto neobičniju dekoraciju rođendanske torte, na koju voće možete postaviti tako da pada samo sa jedne strane u slapu.

 

Rođendanske torte od kolačića

 

Veoma moderni na svadbama, kapkejkovi su se preselili i na površinu rođendanske torte, te više nije neobično ni da čitava torta bude napravljena od njih. Tako se možete dodatno posvetiti gostima umesto da brinete o seckanju torte nakon duvanja svećica, a svaki kapkejk može imati neki originalan dodatak, bilo u vidu cipelice, srca, cveta i slično.

 

Takođe, makaronsi u pastelnim bojama na površini rođendanske torte pravi su užitak za sve ljubitelje ovog slatkiša. Sve popularnije, rođendanske torte u vidu kupe od makaronsa dostupne su samo kod veštijih poslastičara, te predlažemo da baš takve nađete i od njih poručite ovu princezu među tortama za rođendane.

Komentari (0)