Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Desertni sto za venčanja: mini poslastice i torte za svadbu

Desertni sto za venčanja: mini poslastice i torte za svadbu

13.05.2016  |  Komentari: 0

Nijedno venčanje sasvim sigurno ne može bez torte za svadbu i desertnog stola, te se treba potruditi da ova simfonija ukusa bude i na izgled primamljiva. Zato vam otkrivamo – koje su to kombinacije boja i formi slatkiša za venčanja u trendu!

 

svadbene torte

Izgled torte za svadbu

 

Pošto su torte za svadbu sve neobičnije i zahtevaju sve veće poslastičarsko umeće, za početak savetujemo da dobro pazite prilikom izbora poslastičara. Ne moramo posebno napominjamo da u pitanju mora biti stručnjak sa iskustvom, koji će biti u prilici da ispuni baš svaku vašu želju.

 

Jedan od dominantnih stilova torte za svadbu naredne sezone biće rustični trend, koji je inspirisan motivima iz prirode. To konkretno znači da će torte za svadbu mahom biti okruglog oblika i na nekoliko spratova, dekorisane listićima, grančicama i cvećem. Izuzetne jer se uklapaju u proslave venčanje u baš svim godišnjim dobima, one svojim izgledom mogu pratiti jesen – sa raznobojnim lišćem, proleće – sa pupoljcima cveća i slično.

 

Drugi važan trend jesu takozvane golišave torte za svadbu, koje se zapravo prave tako da osvoje ukusom već na prvi pogled. Kako nemaju spoljašnji sloj, već se vide naslagani svi njihovi slojevi, one bi trebalo da mame sočnim dodacima poput voća ili čokolade, kojima se ovakve torte za svadbu i ukrašavaju.

 

Ostali trendovi podrazumevaju torte za svadbu u potpunosti bele, sa metalik bojama – zlatnim srebrnim ili bakarnim, sada već klasične bisere i mnoštvo raznobojnog cveća, ali isključivo u pastelnim tonovima, kako se ne bi skrenulo u kič.

 

Više torti? Odlično!

 

Ako će i na vašem venčanju biti ispoštovan stari običaj da se torte za svadbu donose kao poklon, potrudite se da skrenete pažnju svojim gostima, odnosno da ih zamolite da svoju tortu dekorišu u određenoj boji. Bela je uvek sigurna varijanta, ali možete birati i nežni roze ton.

 

Tako ćete izbeći preveliko šarenilo desertnog stola, a sve torte za svadbu će delovati ujednačeno i kao pod konac. Onda se možete posvetiti i sitnijim poslasticama.

 

Kapkejkovi, makaronsi i ostali kolačići

 

Ako se rešite da sve torte za svadbu na desertnom stolu budu u istoj boji, što vam je najbolja opcija, dodatnu dinamiku ostvarićete postavljanjem raznobojnih kapkejkova na tanjirima između torti. Njih mogu pratiti kuglice na štapićima postavljene u duboke čaše ili uže činije, kao i manje dekoracije sa makronsima u pastelnim bojama.

 

Sve ove manje poslastice sjajno izgledaju i kao pratioci glavne i najveće torte za svadbu koja će se naći na mloadenačkom stolu, samo vodite računa da sve „uniformišete“ u maksimalno tri boje.

 

Dekoracija stola

 

Već pomenuto smenjivanje svake manje torte za svadbu sa sitnijim slatkišama biće još efektnije ako svi tanjiri, činije i slično u koje se slatkiši budu postavljali budu u beloj boji. Tako ćete igrati na sigurno i izbeći sve moguće dekoraterske greške koje se lako dešavaju onda kada nismo baš vični uređenju.

 

Pošto će desertni sto funkcionisati po principu švedskog stola, potrudite se i da torte za svadbu, kao i manje poslastice, budu nadohvat ruke gostima, odnosno poređane u nizu na sredini stola, kako zvanice ne bi morale da se posebno trude da dođu do željenog slatkog zalogaja.

Komentari (0)