Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Novi trend: „svemirske“ rođendanske torte

Novi trend: „svemirske“ rođendanske torte

31.08.2016  |  Komentari: 0

Odavno želite da odletite u svemir? A zašto ne biste sebi priuštili kosmos, makar za rođendan?
O, da, novi trend se pojavio na poslastičarskoj sceni, i to rođendanske torte koje nisu samo svemirskog ukusa!
Pošto je inspiracija dalekim i bliskim galaksijama uzela maha, red je da Vam predstavimo nove zvezde jednog od najbitnijih slatkiša.

 

Zvezdana prašina

 

Ukrašavanje zvezdicama nikada nije bilo strano površini rođendanske torte, bilo da se ovaj oblik radio u trodimenzionalnoj verziji, reljefu fondana ili kao šara u jednoj ili raznim bojama.
Sada bi trebalo da zaboravite na klasičan oblik zvezdice ako želite da pratite ovaj trend i okrenete se izgledu rođendanske torte u vidu prave zvezdane prašine i prelivanja boja: crne, sive i srebrne ili plave, tamnoplave, zelene, ljubičaste i srebrne.
Na mat fondanu, zvezde su zaista prah, ali ponovo ne u bilo kakvoj formi. Površina ovakve rođendanske torte, bez obzira da li je na jednom ili više spratova, trebalo bi da deluje kao snimak iz svemira. Njoj se, po želji, mogu dodati diskretni horoskopski znakovi u krugu, kao još jedan od simbola svemira. Interesantne su i rođendanske torte koje, pored zvezdane prašine, krase i sazvežđa povezana linijama. Jednu od njih čini i zaspali medved na samom vrhu, dok se po obodima nalaze sazvežđa Velikog i Malog medveda, naravno, sve na osnovi dekorisanoj sitnim zvezdanim prahom.

 

Rođendanske torte u obliku planeta

 

Odakle da počnemo? Pre svega, od oblika: ovakve rođendanske torte zaista moraju biti u obliku lopte, sa prstenom ili bez njega, a u zavisnosti od toga koju planetu predstavljaju. Njihova površina nužno mora biti u bojama u kojima je određena planeta na snimku iz svemira.

Primera radi, rođendanske torte u obliku Jupitera su, tako, u žutoj, tamožutoj, braon i beloj boji.
Za imitaciju Zemlje dozvoljavaju se, ipak, i zeleno-plave varijante, ali i klasičan okrugli oblik torte na jedan sprat.
Unutrašnjost svake planete-rođendanske torte takođe je veoma zahtevno uraditi, jer podrazumeva raznobojne ili ombre-slojeve, odnosno kore rađene u različitim bojama. Iako za njih ne važe posebno striktna pravila, ali je poželjno da budu u kontrastnim nijansama u odnosu na one korišćene za dekoraciju spoljašnjosti.

 

rođendanske torteUniverzum u malom

 

Sama galaksija može biti inspiracija i za veće rođendanske torte na tri sprata koje će krasiti različite trodimenzionalne forme.
Jednu od njih predstavljaju planete u obliku pop-kejksa zabodene na površinu torte u istom rasporedu u kom se nalaze i u Mlečnom putu. Sama osnova, odnosno površina rođendanske torte se, podrazumeva se, mora raditi na crnoj ili tamno-plavoj (teget) osnovi, a sa tragovima zvezdane prašine.
Sledeću opciju predstavljaju velike srebrne zvezde rađene na istoj površini, a u rasporedu nekog od sazvežđa – Velikog ili Malog medveda. Umesto zvezda, za površinu rođendanske torte se u vidu 3D ukrasa mogu koristiti i makaronsi, male krofne u istim svemirskim bojama ili pop-kejkovi.
Na samom kraju, ne bi trebalo zapostaviti ni astronaute kao najmanji, ali takođe veoma bitan deo galaksije. Tako se na samu površinu rođendanske torte od jednog sprata mogu aplikovati planete poput šara, koje će u 3D varijanti pratiti svemirska letelica ili čak minijaturni astronaut. 

Komentari (0)