Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.

Od slatkiša, voćne ili pop-art: rođendanske torte koje se pamte

25.07.2016  |  Komentari: 0

Nemojte se zavaravati: rođendanske torte ukrašene samo šlagom više nikako nisu IN. Danas se od ovog posebnog slatkiša prave prava mala umetnička dela, pa nema razloga da jedno takvo ne priuštite sebi ili dragoj osobi za ovaj važan dan.

 

Bilo da volite retro dizajn ili ste ljubitelj voća ili slatkiša, jedno je sigurno – neće Vam biti lako da se odlučite za izgled rođendanske torte.

 

U znaku Merilin Monro

 

„Srećan rođendan, gospodine predsedniče“, pevala je čuvena Merlinka. Vi ne morate biti predsednik da bi Vam ova poznata glumica čestitala divan dan – biće dovoljno samo da je postavite na površinu rođendanske torte.
Kako je ona bila glavna inspiracija pop-arta, čuvenog umetničkog pravca, lik Merilin Monro bio je na mnogim slikama u raznim bojama i izdanjima.

 

Sada se ista sele i na rođendanske torte. Poseban hit je Merlinka koja duva balon od žvake, na srednjem spratu torte od tri sprata. Podnožje ove rođendanske torte je u mat crnoj boji od fondana, dok se vrh dekoriše belim šlagom u vidu apstraktnih motiva. Naravno, lik Merlinke je crno-beo, a jedino je balon žvake u ružičastoj boji.

 

Jednu od varijanti čini i njen lik u različitim bojama, ponovo na srednjem spratu rođendanske torte, koji oživljava crni donji i beli gornji sprat. Kako se dodatno čitava konstrukcija ukrašava biserima na pregibu spratova, ovakav izgled namenjen je svim šik osobama.

 

Ombre rođendanske torte

 

Ombre izgled rođendanske torte možete birati kao unutrašnji ili spoljašnji.
Spoljašnji podrazumeva dekoraciju šlagom u različitim nijansama iste boje, od svetle kao tamnoj ili obrnuto. Pravilo je da se za ovakve rođendanske torte koriste pastelne boje.

 

Drugi izbor predstavlja ombre boja kora, koja je ujedno i iznenađenje kad se torta iseče. Površina rođendanske torte je, u tom slučaju, jednobojna, i to najčešće klasična bela, kako se ne bi skrenulo u kič.

 

Šećerni udar!

 

Vrlo je verovatno da svi obožavatelji slatkiša nikada nisu bili više ispoštovani.

 

Najpopularnije na svim meridijanima trenutno su rođendanske torte od popularnih čokoladica poput Kit-Kat-a, koje se postavljaju po obodu konstrukcije, dok se sama unutrašnjost dekoriše raznobojnim bombonicama.

 

Slično se postiže i postavljanjem čokoladnih pralina po površini cele rođendanske torte, koje deluju kao prosute po spratovima. A ako Vam šećera i dalje nije dosta, tu si i čokoladne torte koje se dodatno ukrašavaju napolitankama, sosom od karamele i lomljenom čokoladom.

 

torte za rodjendan

 

Rođendanske torte za sve ljubitelje voćkica

 

Nisu, sva sreća, zapostavljeni ni oni koji se zdravo hrane, mada će uz ove šarene rođendanske torte i oni morati da prekrše sva pravila.

 

Pored klasičnih belih torti bogato ukrašenih ružicama od jagoda i borovnicama, tu su i one čiji spratovi predstavljaju različito voće.

 

Tako se rođendanske torte na tri sprata od kojih je jedan sa šarama u formi i bojama lubenice, drugi pomorandže a treći limuna, posebno zanimljiv, pogotovo zato što mu se dodaju dekoracije u vidu malih voćkica u svim vrstama.

 

Uz njih, posebno zanimljivo kao pratioci rođendanske torte deluju sitni kolači pravljeni u obliku kriški lubenica, malih rasečenih limunova, ananasa, jagoda, pomorandži i slično.

Komentari (0)