Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Ogromne, a prelepe: najveće svetske torte za svadbu

Ogromne, a prelepe: najveće svetske torte za svadbu

01.06.2016  |  Komentari: 0

Da li ste se ikada zapitali kako izgledaju najveće torte za svadbu i koja je to najviša torta ovog tipa na svetu?

 

Posle potpuno otkačenih, uvrnutih, originalnih, onih dekorisanih tako da izgledaju kao da su ih pravili modni dizajneri, stižu nam i najveće torte za svadbu koje će, ako ništa drugo, svojom velelepnošću sigurno ostaviti bez daha i one najravnodušnije.

 

Najpoznatije visoke torte za svadbu

 

svadbene torte

 

Fotografije prve od njih obišle su svet i bile postavljene na svim mogućim društvenim mrežama pre neke dve godine, kada se pokazalo da venčanje jednog poznatog para iz sveta šoubiznisa na Filipinima neće moći da prođe bez najveće torte za svadbu na svetu. Ova torta visine oko 2 metra i bilo je potrebno jedanaest ljudi za njeno prenošenje.

 

Kao prava rapsodija u belom, površina ove torte za svadbu dekorisana je biserima, apstraktnim šarama i cvećem, takođe u beloj boji. Spekuliše se da li je upravo ova torta najveća na svetu, ali je sasvim sigurno da je pokrenula lavinu pravljenja visokih torti među džet-setom mnogih zemalja.

 

Tako drugo mesto zauzima šarenilo torte za svadbu jednog kineskog mladog bračnog para, koji su se odlučili za pravu cvetnu baštu na beloj podlozi torte za svadbu. Svakako, ova torta je sečena mačem a ne nožem, i postavljena na stolu, bila je viša od mladenaca za dva sprata. Pored cveča, ovu tortu ukrasili su i masivni cirkoni u pravilnim šarama, koji su upotpunili njen celokupan izgled.

 

Bež i žuto-bež inspiracija

 

Za njima slede dve torte za svadbu koje su svakako ostavile imponzantan utisak, veliki poput svojih dimenzija. Prva je pripala američkom bračnom paru koji se odlučio za veliku belu tortu koja se takođe sekla mačem, a koju su na najnižem spratu krasile bele ruže rađene od šlage, a zatim na višim spratovima viseći nakit poput onog na lusterima i cirkoni.

 

Pošto je izgled ove torte za svadbu bio u svakom smislu masivan, trebalo bi pomenuti i onu nešto užu verziju ogromnih torti, koju prikazuje žuto-bež kombinacija jedne uske, a izrazito visoke torte za svadbu. Ova torta dekorisana je izuzetno pažljivo žutim cvećem, cirkonima i srebrnim detaljima, dok su joj u samom podnožju dodati ukrasi poput dijamanata. Čitav sklop ovih detalja bio je prilično inspirativan i iznenađujuć, te je skrenuo pažnju sa neobično velike visine ove torte za svadbu.

 

Vodopad ruža

 

Možda i najupečatljiviji od svih ovde navedenih jeste izgled torte za svadbu u Francuskoj koja je, pored svoje veličine, osvojila sve prisutne goste i neobičnom dekoracijom. Naime, čitava njena površina ukrašena je ružama u pastelnim tonovima tako da se podloga ne nazire ni milimetar. Samim tim, izgleda kao da se na sto prosuo čitav vodopad ruža i u tom položaju ostao. Sasvim sigurno, ovo je jedan od pravih primeraka poslastičarskog umeća kada su torte za svadbu u pitanju.

 

Viktorijanski stil

 

Za sam kraj ostavili smo najnižu među njima – visina ove poslednje torte za svadbu, rađene u viktorijanskom stilu, iznosi tek negde oko metar i po. Njena svetloplava mat podloga dekorisana je zlatnim detaljima po dnu oboda spratova, čemu su dodate raznobojne ruže na pregibima samo dva sprata. Izgled ove torte za svadbu ne osvaja toliko svojom velelepnošću, koliko filigranskom izradom detalja.

Komentari (0)