Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Ovo su omiljene torte svih vremena u Srbiji

Ovo su omiljene torte svih vremena u Srbiji

07.08.2018  |  Komentari: 0

Retko ko će reći da ne uživa u parčetu dobre, ukusne torte, bez obzira na to da li ima povod ili ne. Zapravo, zar je zaista potreban povod da bismo se počastili omiljenim slatkišem?!

Kada je reč o tortama, rasprava o tome da li je bolja lagana voćna torta ili malo “teža” čokoladna torta - večna je! Uglavnom, osobe koje vole čokoladne torte vole da torta zaista bude cela čokoladna (i kora i fil i preliv), a često uživaju i u onim klasičnim ukusima takozvanih starinskih torti.

Ljubitelji laganih voćnih torti su “progledali” kada se Srbijom raširio trend brzih torti koje su gotove za pola sata, a koje uglavnom uključuju jednostavne sastojke poput keksa, šlaga i voća. Uostalom, zato je čiz kejk i postao tako popularan! Jeste da je potrebno nešto više vremena da se pripremi, ali je zato pravo osveženje za one kojima su dosadili klasični, “jaki” ukusi.

Ipak, ako se pitate ko je u većini, da li ljubitelji klasičnih ili ljubitelji modernih, brzih torti, možda će vas iznenaditi činjenica da prednost imaju - starinske torte! Da li je to zbog toga što je više domaćica koje glasaju za ovakav dezert ili i mladi znaju šta valja, ali klasične torte i dalje ostaju na vrhu liste dezerta u svim prilikama. Uostalom, prave domaćice se i poznaju na ovakvim klasičnim i nimalo jednostavnim tortama, pa ako želite da zadivite svoje goste svojim poslastičarskim umećem - znate šta vam valja činiti!

 

Ukoliko i sami volite klasične torte, evo nekoliko onih koje su proglašene za najpopularnije i najradije pripremane u posebnim prilikama.

 

Švarcvald torta

 

Pa, možmo da kažemo da je ova torta zapravo savršen spoj tradicionalnih i modernih torti! Ima čokolade, ali ima i voća, a morate da priznate da je kombinacija višnja-čokolada jedna od najboljih kada je reč o dezertima. Višnja “smiruje” jačinu čokolade, a tu je i šlag da savršeno zaokruži ovu slatku priču i učini je malo laganijom.


Doboš torta

 

Sigurno ste makar jednom probali ako ne i pravili čuvenu tortu od deset kora! Osim po broju kora, ova torta je prepoznatljiva i po divnom čkoladnom filu i karamel glazuri, a zbog sastojaka i samog ukusa, mnogi će reći da je ovo prava zimska torta. Ne morate da ih slušate! Ukoliko volite ovu tortu, napravite je u bilo koje doba godine i uživajte u slatkim zalogajima.

 

Torta od oraha i čokolade

 

Gde su klasične torte - tu su i orasi! Uglavnom, kombinacija čokolade i oraha je večna i generalno uvek daje dobar ukus, naročito u sezoni praznika. Ovakva torta jeste malo jača, ali daleko od toga da nismo spremni da se prepustimo svim njenim čarima!

 

Reforma torta

 

Sigurni smo da ste čuli i za ovu tortu, a verovatno ste je nekom prilikom i probali. Jaja, šećer, orasi i čokolada su i njeni glavni sastojci, a nekada nijedno slavlje nije moglo da prođe bez “reforme”. Očigledno je tako i sada, čim se ova torta i dalje visoko kotira kada je reč o popularnim dezertima.


Moka torta

 

Moka torta nije ni previše suva, ni previše kremasta - baš je taman za sve one sladokusce istančanog ukusa. Sigurno već pretpostavljate da su glavni sastojci jaja, šećer i orasi (umesto oraha možete da koristite i lešnike), a posebnu notu joj daje kafa i malo ruma. Klasično, a ipak pomalo neobično.

Komentari (0)