Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Crno bele svadbene torte - Lav Cakes Beograd

Crno bele svadbene torte

Svadbene torte odavno nisu samo klasične torte za svadbe i venčanja. Danas one imaju izgled pravih malih umetničkih dela. Poslastičari se trude da isprate najnovije trendove kada su svadbene torte u pitanju.

 

svadbene torte

 

Većina ljudi smatra da torta za venčanje treba da bude bele boje, što datira još iz viktorijanskog perioda, kada se završni, dekorativni sloj pravio samo od najfinijeg belog šećera, izuzetno skupog, što je smatrano statusnim simbolom. Danas se svadbene torte prave u najraznovrsnijim bojama i oblicima. Broj spratova varira od jedan do sedam, a poslednji se smatra simbolom sreće i ljubavi.

 

Svadbene torte prate trendove u dizajniranju venčanica

 

Preporučljivo je da se izgled svadbene torte prilagodi dizajnu i boji venčanice. Bele svadbene se najbolje uklapaju uz venčanice u toj boji, bež i zlatne svadbene torte uz venčanice u boji šampanjca. Ukoliko venčanica sadrži cirkone poželjno je da se na dekoraciji torte za svadbu nađe srebrni štras ili detalji od cirkona. Svadbene torte sa ukrasima u formi čipke su odlična kombinacija uz čipkane venčanice. Kao što se modni trendovi menjaju iz godine u godinu, tako i svadbene torte konstantno doživljavaju transformacije, kako po pitanju izgleda, tako i u pogledu ukusa. I dekoracija sale za venčanje se najčešće prilagođava izgledu svadbene torte i mladine venčane haljine.

Elegantna crna u kombinaciji sa svečanom belom može biti odličan izbor za temu vašeg venčanja. Iako te boje nisu zastupljene na ovdašnjim venčanjima, ako ste ljubitelj upravo te kombinacije možete je imati i na venčanju, što da ne?! Pravim odabirom dekoracije postižete elegantnost i prefinjenost. Savet koji ćemo vam dati, a tiče se odabira dekoracije, je da bela treba da preovladava, a u crnoj boji neka budu detalji. To isto možete uraditi i sa vašom tortom. Torta za venčanje neka bude u beloj boji, prekrivena šlagom ili fondan masom sa crnim šarama ili motivima.

Težinu svadbene torte određuje broj zvanica na svadbi. Prema procenama iskusnih sladokusaca, jedna porcija treba da teži od 100 do 150 grama. Velika pažnja poklanja se ukrasima koji se stavljaju na vrh torte. Najčešće su to mladenci - ozbiljni ili šaljivi, izrađeni od različitih materijala, jestivi ili plastični, od gipsa ili voska.

 

Vrh svadbene torte

 

Jedan od najvažnijih, a svakako i najlepše dekorisanih delova svadbene torte je njen vrh. Na njemu se obično nalaze figure mladenaca u najrazličitijim oblicima, mada se nekada budući supružnici odlučuju za jednostavno dekorisan vrh svadbene torte u formi ružica ili mašne. Figure mladenaca mogu biti klasične, ali su svakako daleko interesantnije šaljive figure mladenaca od fondana. U poslednje vreme naročito su popularni mladenci u obliku meda. Veliki hit su i figure ptičica.

 

Možete i sami osmisliti izgled figura mlade i mladoženje na vrhu vaše svadbene torte. Uključite svu svoju maštu i kreativnost u osmišljavanje figurica. Upravo kroz taj segment se najbolje izražava originalnost svadbene torte. Interesantne, šaljive figure mladenaca na vrhu svadbene torte daće poseban pečat vašem venčanju.