Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Ombre torte za venčanja - Lav cakes Beograd

Ombre torte za venčanja

Jedna od najvažnijih stavki kod planiranja venčanja svakako jeste odabir torte za venčanje. Ona ima posebno mesto na ceremoniji i za nju su vezani razni običaji. Najpoznatiji je vezan za ritual zajedničkog sečenja torte, koji simbolizuje prvi zajednički zadatak mladenaca. Hraneći jedno drugo tortom, oni pokazuju svoju obostranu ljubav i poštovanje.  

ombre svadbene torte

 

Identitet svadbene torte, pored mašte budućih mladenaca, jeste dekoracija. Na nju utiče materijal od kojeg je izrađena, težina torte, kao i broj spratova, odnosno segmenata.
svadbena torta ombre Današnje torte imaju različite oblike i boje. Prave se u obliku kvadrata, kruga, srca, mogu biti duguljaste, u obliku dijamanta, pravougaonika ili kombinacija različitih oblika. Broj spratova varira od jedan do sedam (broj za koji se smatra da donosi sreću u ljubavi). 

 

Ombre svadbene torte

 

 

Ombre tehnika je postala izuzetno popularna za ukrašavanje svadbene torte, jer je u pitanju senčenje koje pruža zanimljiv vizuelni efekat. To je tehnika gde se boja nanosi postepenim prelaskom od svetle ka tamnoj, a možete upotrebiti čak dve ili više nijansi. Ombre daje posebnu draž tortama i zato se mladenci često odlučuju baš za ovako ukrašene torte za venčanje. Možete se igrati i biti kreativni, jer se ova tehnika može raditi na fondanu, šlagu ili čak detaljima koji mogu biti poređani da svojim redosledom stvaraju taj efekat senčenja.


Novi stil koji se odlično kombinuje sa talasastim načinom ukrašavanja torti. Najčešće se svadbene torte ukrašavaju sa nekoliko nijansi iste boje. Jedna od torti može se napraviti pomoću kuglica od šlaga tako da neodoljivo podceća na dugu. Eto ideje za one koji preferiraju šlag a ne fondan masu. Ukoliko ipak više volite fondan, kombinacija talasa od fondan mase i ombre efekta je savršen izbor svadbene torte.

 

 

Torte za venčanje i svadbene torte ukrašene šlagom ili fondan masom – šta izabrati

 

 

I jedan i drugi način ukrašavanja torte za svadbe i venčanja nude bezbroj mogućnosti dodatnog dekorisanja. Ukoliko preferirate šlag možete se odlučiti za talasasto ukrašene svadbene torte, različitim nijansama jedne iste boje, koje se smenjuju po spratovima. Takav vizuelni izgled torte za svadbe i venčanja se ne može postići sa fondanom. Prednosti fondan mase su u tome što se od nje može napraviti svaki oblik koji poželite. Fondan omogućava i izradu svadbene torte čija je unutrašnjost sačinjena od sladoleda. Svadbene torte prekrivene fondan masom dozvoljavaju dekorisanje platnenim mašnama, perlama od različitih materijala, broševima.

 

Cirkoni su u trendu već nekoliko godina. Oni se odlično uklapaju kako sa šlagom, tako i sa fondan masom, dajući svadbenoj torti notu elegancije. Veoma popularna kombinacija svadbene torteje ona gde je jedna polovina prekrivena šlagom ili fondanom, dok je drugi deo torte za svadbe preliven čokoladnom glazurom. Bez obzira da li su svadbene torte prekrivena šlagom ili fondanom dekoracija svežim cvećem će izgledati božanstveno.

 

Komentari (0)