Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Svadbene torte u domacoj radinosti - za i protiv

Da li je pametno da sami napravite tortu za svoje venčanje

01.06.2015  |  Komentari: 0

Svadbene torte nas često zadive svojim izgledom i nije preterivnje reći da ponekad izgledaju kao prava umetnička dela. Sa toliko filigranski preciznih detalja, čini nam se da je nemoguće da je napravi običan čovek. I to jeste tačno, takve torte prave samo vrhunski profesionalci. Ali je tačno da je ponekad skromnija torta, sa manje detalja, ali sa mnogo ukusa, podjednako lepa. Na kraju, postoji i posebna draž u tome da sami napravite tortu za svoju svadbu. Ipak, to može da bude i rizičan i lep posao, pa zato treba dobro promisliti pre donošenja odluke. domace svadbene torte


Svadbene torte u domaćoj radinosti – argumenti protiv

 

Pripremanje svadbenog veselja je zahtevan i obiman posao. Izrada svadbene torte zahteva određeno vreme, trud i strpljenje. Ako nemate neki od ovih elemenata, a to nije nemoguće na nekoliko dana pred svadbu, onda nemojte da se upuštate u pravljenje svadbene torte. Bolje je kupite. Odluku svakako treba doneti ranije, jer je teško naručiti izradu torte za svadbu na dva dana pre venčanja. Ukoliko nemate mnogo iskustva u pravljenju torti, trebaće vam više vremena, a u situaciji kad vam nad glavom stoji još sijaset zadataka, stvari mogu da se otrgnu kontroli.

 

Svadbene torte u domaćoj radinosti – argumeti za

 

Kada se dobro organizujete i imate veru u sebe, sasvim lako možete samo da napravite svadbenu tortu. Rad na ovome će biti i neka vrsta uživanja. Svakako da ćete biti ponosni na sebe. Svojim gostima ćete ponuditi svoju tortu, a sigurno ćete proći i jeftinije. Potrebno je da unapred isplanirate koji tortu ćete praviti i da na vreme nabavite sve potrebne sastojke. Čak i ako nemate mnogo prakse u izradi torti, pratite uputstva korak po korak i sve će biti u redu. Možete uz sebe imati i nekog iskusnijeg člana porodice.


Prilikom dekorisanja svadbene torte slobodno se odlučite za nešto umereniju varijantu, bez previše detalja. Često se ispostavi da je manje više. Jednostavno ukrašena torta, ali dekorisana sa ukusom, svakako će biti divna.

 

Pitanja pre donošenja odluke


Pre nego što se odlučite da li da sami izradite svadbenu tortu ili da za to angažujete profesionalce, potrebno je da odgovorite sebi na nekoliko pitanja.


Koliko gostiju? Za velika svadena veselja bolje nemojte da se upuštate u pravljenje torte. Tada je bolje da to ostavite poslastičarima.


Koliki budžet? Profesionalna izrada torti za svadbe nije jeftina i ako nemate dovoljno novca onda ćete morati sami da se pozabavite time ili da zamolite neku prijateljicu za pomoć.


Koliko vremena? Ako ste prezauzeti poslom, probajte da izbegnete i pravljenje torte.


Kad situaciju sagledate iz svih uglova i vidite prednosti i mane oba varijante, donećete i pravu odluku.


Poslastičarnica Lav može da vam pomogne u izradi svadbene torte. Pogledajte naše torte za svadbe.

Komentari (0)