Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Kako da ukrasite rođendanske torte: ideje

Kako da ukrasite rođendanske torte: ideje

15.04.2016  |  Komentari: 0

Gde god da proslavljamo rođendan, moramo paziti i o izgledu rođendanske torte, te joj dodati neke neobične ukrase kako bi privukla pažnju naših gostiju i bila verni saveznik na fotografijama na kojima duvamo svećice. Ako Vam se čini nemogućim da Vaša torta izgleda kao iz časopisa, mi Vas razuveravamo, donoseći Vam neke lake Uradi-sam ideje ako sami pravite tortu, i neke originalne zahteve ako ste navikli da rođendanske torte naručujete od poslastičara.

 

Cveće i voće – romantika i sočnost

 

rođendanska cvetna tortaNa prvom mestu se, kao i uvek, nalazi cveće. Ipak, i cveće kao ukras rođendanske torte poprimilo je drugačije oblike i boje. Danas i sami veoma jednostavno možete napraviti cvetove od raznobojnog šlaga na površini rođendanske torte – i sa strana – te dobiti pravu, neobičnu cvetnu baštu. Za ovo će Vam – to iskusne domaćice već znaju – biti dovoljni nastavci za tube za šlag. Ako ste se, pak, rešili da poručujete kod poslastičara, okrenite se vintage izgledu rođendanske torte i birajte ruže u pastelnim nijansama, u trodimenzionalnoj varijanti, koje će obmotavati obod torte sve do vrha. U tom slučaju, neka podloga bude što neutralnija.

 

Voćne rođendanske torte već na prvi pogled deluju sočno, a i one bi trebalo da se kombinuju sa pastelnim nijansama. I sami možete napraviti tortu koju ćete jednostavno posuti bobičastim voćem na samom vrhu, tako da pada poput slapa samo sa jedne strane. Nešto bogatije dekoracije sa južnim voćem ili rođendanske torte na dva sprata ipak ostavite majstorima zanata.

 

Raznorazni slatkiši na površini rođendanske torte

 

I našu zemlju polako osvaja američki hit - rođendanske torte ukrašene raznim slatkišima. pri tom, pravu popularnost postigle su one ukrašene raznobojnim bombonicama, kojima se dodaje i originalna kesica bomobna na samoj površini. Nešto slično možete postići i sami, ukoliko tortu ne prekrijete šlagom već štanglama čokolade po obodu, dok će se na površini rođendanske torte naći obilno postavljene bombonice raznih veličina. Gusto rendana crna čokolada sa postavljenim višnjama i trešnjama tskođe će izmamiti uzdahe.

 

Ako pak tortu poručujete kod poslastičara, okrenite se dodacima u vidu makaronsa ili kapkejkova. Kako se i jedni i drugi obično prave u pastelnim nijansama, odlučite se za nešto smeliji izgled rođendanske torte te ih kombinujte sa metalik nijansama boja, poput zlatne ili srebrne. Tao se kapkejkovi mogu naći kao originalni obod pri dnu rođendanske torte, dok makaronski postavljeni na štapiće mogu ukrasiti njen vrh. Originalno i neobično.

 

Rođendanske torte u raznim oblicima

 

Za sam slatki kraj ostavili smo rođendanske torte koje se odlikuju neobičnom formom. Ovaj naš predlog možete napraviti i sami – kada poređate kore i fil, isecite tortu u oblik šolje za kafu za poneti i prekrijte je topljenom čokoladom. Na sam vrh rođendanske torte dodajte šlag u nekoliko nivoa posut čokoladnim mrvicama, te napravite tortu u obliku šolje kafe ukoliko ste njen ljubitelj.

 

Za fanove mode, predlažemo da poslastičarima daju predlog sledećeg izgleda rođendanske torte: veliki šešir sa peruškom sa strane, u retro stilu, kog će odlikovati neka jarka boja. Druga verzija je torta u obliku kutije sa nakitom, iz koje će izvirivati biseri i broševi. Bogat izgled ovakve rođendanske torte, sigurni smo, sve Vaše goste ostaviće bez daha.

Komentari (0)