Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Boja svedbene torte - kako je izabrati?

Kako se odlučiti za boju svadbene torte?

02.10.2015  |  Komentari: 0

Kakav god oblik i ukrase svadbene torte da izaberete, glavnu odluku morate doneti za njenu boju. Kako bi se ona i na fotografijama pokazala kao jedan od najbitnijih elemenata savršenog dana, rešite za parametar po kom ćete birati nijansu. svadbene torte - kako izabrati boju

 

Dekoracija prostora


Kako se prostor u kom će se održati slavlje uglavnom dekoriše belom bojom, to i boja svadbene torte može biti u potpunosti – bela, ili pak u jarkim candy bojama, kako bi izgledala što upečatljivije. U prvoj varijanti, dekoracija svadbene torte može se izvesti mnogobrojnim detaljima u beloj boji, te ona nikako ne mora biti jednostavna i „obična“, dok se u drugom slučaju za eksploziju nijansi mogu pobrinuti i dodati kolačići, makaronsi ili kuglice na štapićima. Ako je prostor pored bele dekorisan još jednom bojom, npr. ljubičastom, možete birati boju svadbene torte upravo u ovom tonu.

 

Boja venčanice


Ponovo, neizostavna bela boja svadbene torte može biti Vaša odluka, kao i nijansa slonove kosti, bež ili kontrastna crno-bela, teget-bela ili sivo-bela varijanta, u zavisnosti od boje mladoženjinog odela. Slično važi i za ukrase, koji mogu pratiti čipku ili karnere na venčanici, te se stopiti sa njom. I nijansa srebra može biti korišćena ovom prilikom, bilo da se boji čitav sprat svadbene torte ili dodaju sitni ukrasi,poput srednje debele niti koja se obavija oko čitave površine.

 

Godišnje doba


Iako možda zvuči iznenađujuće, odluka za boju svadbene torte može biti inspirisana i godišnjim dobom u kom se venčanje održava. Tako će za prolećna venčanja najbolji izbor biti pastelne nijanse, roze, žute, plave ili ljubičaste, koje su savršena osnova za dodato cveće (ili leptiriće i grančice – pustite mašti na volju). Letnje svadbene torte mogu biti inspirisane bojama mora i belom, dok će za jesenje najviše odgovarati mat tamnije boje, kojima se dodaje grožđe, lišće, klasovi pšenice i jabuke. Zimska venčanja posebno su pogodna za mnogobrojne ideje, te izgled svadbene torte može biti poput ledenog dvorca, u beloj i srebrnoj boji, sa neobičnim reljefnim ukrasima poput pahuljica.

 

Unutra ili napolju?


Naravno da ćete se, opet u vezi sa godišnjim dobom, odlučiti da li će svadba biti proslavljena u nekoj Sali ili restoranu ili pak u bašti ili dvorištu, te i boju svadbene torte možete birati prema tome. Uz lepo vreme i razne biljke koje dekorišu eksterijer najbolje se slažu svadbene torte vedrih nijansi, upečatljivih i jarkih ili pastelnih, dok su za malo hladnije odlične klasične kombinacije, crna i bela uz dodatak crvenih detalja.

 

Svadbene torte prema tematici venčanja


Kako i kod nas polako postaju popularna tematska venčanja, koja se održavaju na plaži, recimo, boja Vaše svadbene torte može biti plava sa kombinacijom bele i bež i sa detaljima iz morskog sveta. Prilično su moderne i etno svadbene torte, čija osnova obavezno treba da bude bela ili bež, kako bi iznela sve šare i detalje (opančiće, „ćilimčiće“ i slično). Slavljenje ljubavi dočaraće i mnogobrojna crvena srca na beloj osnovi (ili obrnuto), dok će prostor dekorisan ružama i ruže korišćene umesto ruzmarina (za svatove) sjajno ispratiti bela i crvena boja rascvetalih ruža od fondana na površini svadbene torte.

Komentari (0)