Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Najlepši posni kolači - Lav Cakes

Najlepši posni sitni kolači

21.01.2020  |  Komentari: 0

Iako su ranije obično posni sitni kolači bili pripremani isključivo za slave, koje padaju u vreme posta, u današnje vreme, kada se sve više vodi računa o ishrani, nije neobično da domaćica pripremi neki izuzetno ukusan, a istovremeno postan kolač i za nedeljni ručak ili bilo kog drugog dana u toku sedmice.

Osim pripreme, posne kolače danas možete kupiti ili naručiti i biti sigurni da će oni biti ukusni kao da ste ih sami spemali.

Potpuno je svejedno za koju varijantu će se opredeliti, jer su posni sitni kolači vrlo atraktivni za uz kafu, ali i za posluženje kad naiđu nenadani ili očekivani gosti. Punog su ukusa i najčešće veoma kvalitetni, pre svega zato što su mahom bogati orasima, lešnicima i bademima, zatim suvim voćem i crnom čokoladom.

Naročito je dobro kod takvih kolača to što nisu uopšte zahtevni po pitanju pripreme. A to znači da, u principu svaka domaćica može vrlo lako da ih izradi.

Jedina mana, ako je uopšte tako i možemo nazvati, jeste specifičnost namirnica, jer bi trebalo posebno da vodite računa o tome da, recimo birate posni, odnosno biljni margarin, zatim da ne koristite puter prilikom izrade, te obavezno čokoladu za kuvanje, a ne mlečnu i slično. Iako je to možda nekome i opterećujuće, kada budete uživali u ukusima koje posni sitni kolači nude, zaboravićete na sve te peripetije, u to možete biti sasvim sigurni.

Ukoliko niste vični u spremanju ili nemate vremena da se tome posvetite, uvek možete naručiti da vam iskusni profesionalnci naprave vaše omiljene posne sinte kolače.
 

 

 

Koji posni kolači su najlepši?


Znamo da se o ukusima ne raspravlja, pa zato navodimo one posne kolače, koji se smatraju najlepšim, odnosno najčešće pripremanim.

U tom smislu ne možemo a da ne pomenemo posnu baklavu, kao i posnu lenju pitu. Iako to nisu baš sitni kolači, definitivno su među omiljenim posnim. Ranije su naše mame i bake to pripremale obično uz nedeljni ručak, a danas se mogu kupiti i takvi posni kolači na komad.

Ukoliko volite suvo voće, onda vam neće biti uopšte problem da uživate u ukusu kolača, koji su izrađeni od suvih kajsija, zatim urmi i suvih smokava, te suvog grožđa. Takvi posni sitni kolači su prilično jednostavni za pripremu, a ukus im je fenomenalan. Ne samo da tako izrađeni posni sitni kolači mogu da zadovolje želju za slatkim, nego su i posebno interesantni kao posluženje jer se mogu oblikovati i ukrašavati na razne načine.

Ne možemo a da ne pomenemo i posne bajadere, kao i rolat poznat kao salamice, te neprikosnovenu rozen tortu. Sve su to posni sitni kolači, koji su neizostavni deo slavske trpeze u vreme posta.

A ukoliko baš želite nešto posebno za svoju proslavu, možete se odlučiti za korpice sa sušenim kajsijama ili brusnicom, zatim za čokoladne trouglove ili srca, za rolat sa kokosom ili čuvene rafaelo kuglice. Ako niste baš vični u izradi poslastica, dobra vest je i da se posni sitni kolači mogu naći u većini poslastičarnica. Možete se opredeliti za kupovinu samo jedne vrste takvih kolača ili za već pripremljeni paket, u kome se nalazi više vrsta kolača.
 

Komentari (0)