Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Očaravajuće novogodišnje torte

Očaravajuće novogodišnje torte

28.12.2017  |  Komentari: 0

Nova godina stiže, a sa njom nove zelje, nadanja, pravila kojih ćemo se pridržavati i najluđa noć. Rezervacije, klubovi, restorani, sve je već rezervisano. Odela, košulje, kravate, haljine i visoke potpetice za najluđu i najglamurozniju noć su tu. Ostali su još sitni detalji koji samo život znače. Novogodišnja trpeza! Nebitno da li više volite slano ili slatko, novogodišnja trpeza je nešto oko čega se svi okupljamo, sa porodicom koju smo dobili, sa porodicama koje smo sami odabrali i izgradili, prijateljima na prvom mestu, tako da ona zaslužuje posebno mesto u novogodišnjoj večeri i našim srcima. Kako bismo vam olakšali posao, a ujedno i doprineli vašoj novogodišnjoj trpezi, odlučili smo da vas obradujemo brzim i jednostavnim idejama za novogodišnje torte. Od slanih tradicionalnih, velikih, mini, sa fondanom ili bez, golišavih pa do onih vanvremenskih klasika. Uživajte u tekstu i želimo vam srećne novogodišnje praznike.

 

 

Slano, a slasno

 

Naš prvi izbor je pao na tortu koja kombinuje naše tradicije, meša ih i spaja sa drugim kulturama i svaki obrok čini nezaboravnim i pomalo pikantnim. Reč je slasnoj, slanoj ajvar torti. Njena jednostavnost se ogleda u koricama, šunki, siru, pavlaci, začinima i neizostavnom ajvaru kao glavnom delu ove novogodišnje torte. Pošto je ajvar na Balkan stigao posredstvom drugih naroda, mi ga prisvojili i odgajili kao svoje gurmansko čedo, možete odlučiti da dodate još neku kulturu kao što je španska i ajvar novogodišnju tortu ukrasite sa sa belim i crnim grožđem koji čine odličan vizuelni ukras, dok se u Španiji grožđe jede kako bi sledeća godina bila slatka.

 

Mala noćna novogodišnja muzika

 

Sledeći naš izbor pao je na ni manje ni više nego na mocart tortu. Ukoliko ste ljubitelj mocart kugli, ova torta čije je srce od marcipana i pistaća će vas oboriti sa nogu i sa osmehom uvesti u Novu godinu. Sama sebi je ova novogodišnja torta dovoljna, a i luksuzna tako da nećete morati da preterano mozgate kako da je ukrasite. Biće dovoljno da je blago pospete kakaom i šećerom u prahu. Jedan savet, imajte na umu da se za ovu tortu kore peku i da je potrebno za to izdvojiti 30 minuta te je nemojte praviti ukoliko ste u stisci s vremenom.

 

Golišave torte

 

Torte koje su postale kulinarski i modni hit, ali koje su i nas u pravom smislu oborile s nogu jesu golišave torte i zbog toga smo odlučili i njih da predstavimo kao jedan od izbora za savršenu novogodišnju tortu. Osim zanimljivog i pomalo provokativnog naziva, golišave torte su zanimljive za oko, a tek ukusne za nepce. Golišava novogodišnja torta se ne pokriva nikakvim šlagom niti fondanom. Filovi i kore ostaju napolju da se vide što zapravo daje neslućene mogućnosti za ukrašavanje i farbanje kora i filova, gde svaki sloj ove novogodišnje torte daje lični pečat i priča priču za sebe. Druga strana ove torte jeste u tome što ona otkriva svoju unutrašnju lepotu i poručuje nam da je kod nje, kao i kod ljudi bitno ono šta je unutra. Kada je napravite, biće starinskog izgleda gde pored zelene jelke ukrašene crvenim i zlatnim ukrasima daje autentičan prizvuk starih vremena.

 

 

Mini novogodišnje torte

 

Za kraj bismo vam preporučili mini torte. Predstavljaju pravu uštedu u budžetu, vremenu i živcima. Ukoliko ste odlučili da pre novogodišnje žurke pozovete više prijatelja na zagrevanje, onda su mini novogodišnje torte pravi izbor. Njihova tajna je u tome što se materijal za 1 tortu deli u više mera od čega se prave kore ili osnova za tortice, a svaka tortica se posebno ukrašava i filuje različitim filovima. Marcipan i vaša mašta su granice ukrašavanja ovih anđelčića.

Ups! Zamalo da nismo otkrili jedanu tajni, a zajednički sastojak svim gore navedenim novogodišnjim tortama. Mi smo čuli da su najlepše i najbolje kada se prave u društvu.

Komentari (0)