Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Otkačeno i neobično: moderne ideje za dekoraciju rođendanske torte

Otkačeno i neobično: moderne ideje za dekoraciju rođendanske torte

28.04.2016  |  Komentari: 0

Svaka proslava rođendana, mala ili velika, nezamisliva je bez rođendanske torte, ma koliko svećica stajalo na njoj. Bilo da sami priređujete svoj divan dan ili želite da iznenadite nekog Vama bliskog, ove rođendanske torte sigurno će Vam oduzeti dah. Umesto da Vam govorimo o dečjim tortama, ovoga puta smo se rešili da se posvetimo i onim malo starijima, koje će sigurno iznenaditi i obradovati svakog slavljenika.

 

„Gole“ rođendanske torte

 

Pravi hit među tortama za svadbu postale su torte bez gornjeg sloja, kojima se jasno vide kore i fil, te se ovaj stil preselio i na rođendanske torte, sa različitim varijacijama. Umesto da se na gole rođendanske torte smešta cveće ili voće, kao što je slučaj sa tortama za svadbu, ovde se torte prelivaju čokoladom ili nekim voćnim filom na samom vrhu, tako da deluje kao da on sa strana „kaplje“. Naravno, tome se dodaju i šarene bombonice i ostale dekoracije, koje pojačavaju „party“ izgled. Sam vrh, takođe, može se ukrasiti i kupama od šlaga. Sve u svemu – izgled rođendanske torte za žurku za pamćenje!

 

Cvetne i romantične dekoracije

 

Za romantike u duši, pravi izbor biće cvetne rođendanske torte na jedan ili čak dva sprata, koje se ukrašavaju šlagom ili fondanom. Prvi materijal za izradu podrazumeva pravljenje sitnih i krupnih ruža i drugog cveća, i može podrazumevati mešanje dve boje, najčešće raznih nijansi plave i bele ili ružičaste. Naravno, i pink rođendanske torte ovde se preporučuju, jer šta je lepše od jarkih ružičastih ruža?

 

Kada je fondan u pitanju, romantične rođendanske torte podrazumevaju karnere ili latice rađene u trodimenzionalnoj varijanti u fondanu, koje se mogu nadograditi različitim nakitom, poput cirkona ili srebrnih detalja. Za pun pogodak možete dodati i nekoliko velikih ruža pri samom dnu, dok vrh može biti ukrašen Ajfelovim tornjem, jer – šta je romantičnije od Pariza?

 

rođendanske torte

 

Šik rođendanske torte za ljubitelje mode

 

Oni koji ne mogu bez mode dobijaju sjajnu vest – trenutno se među najpopularnije rođendanske torte svrstavaju upravo one koje imitiraju neki od aksesoara, poput torbi ili cipelica na štiklu, ili pak garderobe, poput haljina na bretele, koje se „navlače“ preko površine rođendanske torte. Ako Vam se ove ideje za ukrašavanje dopadaju i bude Vam inspiraciju, šta ćete tek reći kada Vam kažemo da su rođendanske torte napravljene u formi retro šešira jedne od najtraženijih? Zakačite na njih pero i broš i uživajte u originalnom slatkišu za rođendan.

 

Slatkiši za svačiji ukus

 

Kad smo već kod slatkiša, red je da pomenemo da se rođendanske torte mogu, naravno, prekrivati i seckanom i lomljenom čokoladom, što spada u njihove standardne verzije, ali da mogu poneti i omotač u potpunosti sastavljen od bombona i štangli čokolade. Tome obavezno dodajte i rođendanske torte koje su napravljene u potpunosti od kapkejkova i koje Vam mogu pomoći u organizaciji, jer neće biti dodatnih obaveza oko sečenja parčića. I, na samom kraju, ne zaboravite ni čuvene pastelne makaronse koji, bilo kao dekoracija bilo kao pravi element torte, zaista mogu zadovoljiti svačiji ukus. I, naravno, nemojte propustiti da kupite svećice!

Komentari (0)