Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Proglašene najbolje rođendanske torte za sezonu 2016/2017. godine

Proglašene najbolje rođendanske torte za sezonu 2016/2017. godine

08.09.2016  |  Komentari: 0

Iako se čini, makar na prvi pogled, da poslastičarska scena nikada nije bila življa, rođendanske torte koje su ponele titulu najboljih za sezonu pred nama mogu delovati previše „obično“ i nezadovoljavajuće.

 

Imperativ jednostavnosti ono je što je, po svemu sudeći, obeležilo ovogodišnje glasanje, sprovedeno među vrhunskim poslastičarima na teritoriji Francuske, Velike Britanije i SAD-a.

 

Ovo su, dakle, kraljice rođendanske torte koje će dominirati u budućem periodu.

 

Kolačić-čudovište

 

Veoma jednostavne čak i za manje vešte domaćice su rođendanske torte koje krase čuvene „oči“ rađene od različitih biskvita, postavljene tako da „gledaju“ svako na svoju stranu.

 

Kolačić-čudovište možda jeste poznati crtani lik, ali kao popularniji javlja se kao izbor za izgled rođendanske torte.

 

Kombinacija sa plavim fondanom, čokoladom koja deluje kao „prosuta“ preko površine, dno ukrašeno biskvitima i čokoladnim keksom, a nadasve jednostavnost – pošto su u pitanju rođendanske torte na jedan sprat – iznenadile su gurmanske kritičare.

 

Ipak, poslastičari su presudili, i Kolačić-čudovište dobija ubedljivo prvo mesto.

 

Galaksija u malom

 

Novi „svemirski“ trend na poslastičarskoj sceni definitivno je zaludeo kako kupce, tako i one koji rođendanske torte prave, te će se sada ispod svećica nalaziti galaksija u malom.

 

Naime, ovakav izgled uopšte nije lako postići. Zaboravite na sve moguće zvezdice i mesece kao dodatke, jer su sada kao imperativ dekoracije za rođendanske torte one koje na crnoj ili plavoj mat osnovi imaju – zvezdanu prašinu.

 

Ali, ni sama zvezdana prašina ne sme biti u bilo kakvoj formi, već i bukvalno mora podsećati na snimak naše galaksije iz svemira. Kao dodatak, ove rođendanske torte prate i kapkejkovi i makaronsi istog dezena, koje je još teže ukrasiti.

 

I pored svega navedenog, a pogotovo protiv njene beskonačnosti, galaksija ipak dobija drugo mesto na listi.

 

Zlato kao osnovni motiv

 

Nemojte se zavaravati – zlatni nakit je uvek IN. Iako se mislilo da se od njega kao ukrasa rođendanske torte odustalo krajem prethodne sezone, kada je okarakterisan kao blizak kiču, zlatni nakit i bogato ukrašene zlatne torte vratile su se na velika vrata.

 

Njihov izgled sada podrazumeva samo jedan broš na beloj osnovi, najčešće u vidu inicijala slavljenika ili slavljenice. Opciono ga mogu pratiti biseri na pregibima spratova rođendanske torte, od kojih se takođe ni ove sezone ne odustaje.

 

Kako tu, međutim, nije kraj, svemu je dodata i velika ružičasta ruža na vrhu.

 

Ponovo na opšte nezadovoljstvo gurmanskih kritičara, zlatne rođendanske torte dobijaju veoma visoko treće mesto.

 

Voće i cveće – klasika u novom ruhu

 

Iako se zaista nije moglo ni pretpostaviti da će rođendanske torte sa klasičnim ukrasima na veoma svedenoj osnovi uopšte prići izboru od prva četiri mesta, to se ipak desilo. Voće i cveće tako dolaze pod poslednjim, ali nikako zanemarljivim brojem na listi.

 

Kao potpuno drugačija vrsta klasike, ove rođendanske torte sada krasi sočna ružičasta osnova, u (okrugloj) formi jednog sprata. Vrh je ukrašen jagodama, malinama, kupinama i borovnicom, ali samo do polovine.

 

Među bobičasto voće na površini rođendanske torte neupadljivo se smeštaju ružičaste ružice i mini-buketi od zelenih, žućkastih i ružičastih bobica, tako da sve deluje sitno, prirodno i ukusno.

Komentari (0)