Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Slatki sto za dečake i devojčice - omiljeni kutak na svakom rođendanu

Šta je slatki sto i zašto ga svako dete obožava?

30.09.2019  |  Komentari: 0

Svi oni koji su mislili da je deci lako ugoditi - varaju se. Zapravo je mnogo teže ugoditi deci, nego odraslima. Deca su brutalno iskrena i reći će vam šta misle i reći će vam šta im se sviđa, a šta ne. Na njihovim mali licima videćete ako im je neka hrana neukusna, neprihvatljiva, ako im se neka garderoba ne dopada.

 

Svi koji imaju decu makar jednom, ali i više puta, su se susreli sa situacijom kada dete neće da obuče određenu stvar, jer mu se iz nekog razloga ne dopada i neće kriti svoje neraspoloženje. Isti je princip sa hranom i tu već svi roditelji imaju problem. Poslednjih godina posebno je drugačiji način pripreme dečijih rođendana, od dekoracije, do samog izbora prostorije i animatora.

 

Sastavni deo modernih dečijih rođendana je i slatki sto. Šta je to slatki sto i zašto je toliko popularan?

 

Slatki sto - trend koji postaje sve popularniji

 

Sama ideja slatkog stola, koji postoji danas, nije potekao sa ovih prostora, međutim, mi smo tu ideju vrlo brzo usvojili i dobrim delom usavršili. Dakle, pre svega treba pojasniti - šta je to slatki sto?

 

Slatki sto predstavlja kutak na nekom događaju, koji je specijalno dekorisan, uređen i opremljen raznim ukusnim slatkišima, čiji izgled privlači ne samo decu već i odrasle. Na slatkom stolu i u tom kutku u kojem se nalazi slatki sto nisu samo slatkiši poređani tek tako. Tu postoji ceo koncept. Ni na tom slatkom stolu nisu obični slatkiši, već neki koje možda do sada niste viđali. To je kutak pored kojeg svi žele da se slikaju i koji je po svoj prilici vrlo “instagramičan”, odnosno pogodan za dobru fotografiju za društvene mreže. Slatki sto postaje sve popularniji, jer je to upravo ono što daje šmek celom dečijem rođendanu. Oko slatkog stola se okupljaju deca i to je zapravo njihovo malo carstvo.

 

Zašto ga deca obožavaju?

 

Kao što smo već napomenuli, za decu je slatki sto njihovo malo carstvo, mesto iz bajke. Često su slatki stolovi i urađeni u tom stilu, sadrže fotografije njihovih omiljenih crtanih junaka, 3D slike, 3D momente, koji ih opčine odmah. A na stolu - pregršt slatkiša u raznim bojama, oblicima, ukusima i mirisima. Nešto što do sada nikada nisu videli. I sami znate da su deca zapravo mali istraživači, moraju sve da osete, dodirnu, pogledaju sa svih strana, oslušnu kako zvuči kada krcne taj hrskavi kolač u ustima. Još ukoliko na rođendanu postoji animator koji će od toga napraviti još veću igru, onda je to i bolje.

 

Šta se sve može naći na slatkom stolu?

 

Pitate se šta je to toliko posebno, pa deci, ali i odraslima privlači pažnju. I pre su se pravile torte i kolači, pa deca i nisu bila baš zainteresovana. Slatki sto je samo drugačiji način na koji su deci predstavljeni slatkiši. To je njihovo mesto i oni to prepoznaju.
Veći deo slatkog stola čine cup cakes. To su mali kolači, koji su nastali još u 18. veku. Oni se pakuju u raznim šarenim kalupima, kao onim za mafine, ukrašeni su na najrazličitije načine i uvek vrlo interesatno. Na njima se na primer može naći rog jednoroga, školjkice ili imitacija kamenčića sa plaže, likovi iz raznih crtanih filmova, lopte, reketi, autići, zvezdice, srčići, šljokice, stikeri ili sve ono što poželite ili što znate da vaša deca vole. 

 

Pored toga, u poslednje vreme popularni su i cake pops, a to je zapravo torta tj. kolač na štapiću. Dakle okrugli mali kolač ukrašen na razne načine na štapiću. To je onda još jednostavnije za decu i lakše im je da to uzmu i da jedu, pre svega jer je specifičnije u odnosu na sve ostalo.

 

Naravno i obične torte, u ovom slučaju najčešće mini, treba da se nađu na ovom slatkom stolu.

 

Rođendanski slatki sto za devojčice

 

Kada su deca u pitanju uvek želimo da sve najbolje izgleda i da sve bude vrlo kvalitetno i na visokom nivou. Slatki sto je definitivno noviji trend, koji bi valjalo ispoštovati, jer je to nešto predivno što možemo pokloniti našoj deci za rođendan. To je ono čemu se uglavnom sva deca nadaju, što priželjkuju i to je nešto što će oduševiti sve ostale goste. Slatki sto je više od obično stola za posluženje, to je zapravo jedna mala preslatka oaza, koju deca i odrasli doživljavaju na drugačiji način, ali koja kod svih budi dobre i pozitivne emocije. I deca i odrasli u trenutku kada prolaze pored slatkog stola imaju osećaj kao da su deo neke bajke. Osećaj je naravno intenzivniji kod dece i baš iz tog razloga imamo nekoliko ideja za vas kako da pripremite sladak sto ukoliko vašoj devojčici slavite rođendan.

 

Dekoracija - neka slatki sto ima neku priču

 

Pre nego što krenete sa konkretnim sadržajem, treba da odlučite kakvu će priču imati sladak sto koji će biti namenjen vašem detetu. Sladak sto treba da ima neki motiv, kako biste znali u kom pravcu da krenete, jer ukoliko nemate zamisao, lako možete da odlutate u kič i neukus. Zato sa vašim detetom razgovarajte o tome šta bi ona volela. Da li će to biti u stilu mini maus, Frozen, slatkih malih medvedića, jednoroga ili u stilu nekog drugog njenog omiljenog lika. To može da bude i barbi sto na primer. Dakle, potrebna vam je ta osnova, a vi kasnije, koristeći maštu i kreativnost od tog slatog stola možete da napravite pravo čudo.

 

Kako treba da izgleda slatki sto za devojčice?

 

Slatki sto za devojčice uglavnom treba da ima neku dominantu boju i to onu boju koju odaberete slavljenica. To je za devojčice uglavnom roza, ali naravno može biti i crvena, blago zelena, narandžasta, žuta itd. Slatki sto treba da ima neku pozadinu, neki pano ili neki okvir, koji će samo još više u prvi plan istaći sve ono što se nalazi na stolu i koji će taj kutak učiniti još čarobnijim. Na tom panou može da bude naslikan lik iz omiljenog crtanog filma, oko njega mogu da se nalaze baloni ili neka druga dekoracija.

 

Mogu da budu napravljeni i imaginarni prozori, zavese, cveće, duga, lampioni. Ispred se naravno nalazi lepo ukrašen sto, preporučujemo da to bude sa mašnicama ili tračicama u raznim bojama, resicama i slično. Savetujemo da sto ne bude ogroman, jer ga treba popuniti i kada izgleda ogromno onda pomalo i gubi smisao. Zato trudite se da budete svedeni, kako bi sve izgledalo veličanstvenije.

 

Sadržaj

 

I na kraju ono najslađe - šta se sve nalazi na slatkom stolu za devojčice. S obzirom da smo već rekli da će dominirati neki motiv, taj motiv mora biti prisutan i na određenom delu kolača i slatkiša. Tu mogu biti interesantne čaše sa likom iz filma Frozen na primer ili likom pepa praseta i slično. Zatim obavezno dečiji šampanjac. Kada je reč o torticama, predlažemo cap cakes, obavezno u odgovarajućem stilu. Jedan deo cap cakes-a svakako treba biti sa nekim omiljenim likom, a ostali deo može samo da se nadovezuje na priču. Te na primer ukoliko imate cap cakes sa mini maus, ostali kolači mogu da budu išarani tufnicama, da budu crveni ili crveno crni, kako bi se uklapali u celu koncepciju. Pratite boje i tonove obavezno, sve treba da bude povezano. Zatim obavezno u jednom delu treba da se nalaze i slatke mini cakes za devojčice, u vidu poklona, sa cvetićima, zvezdicama, šljokicama, cvećem i slično. Mafini i ostali kolačići, grickalice, čokoladice, kokice i sve ostalo je dobrodošlo ukoliko vam se uklapa.

 

Slatki sto za dečake - interesantne ideje i predlozi

 

Kada želje naše dece pretvorimo u realnost i angažujemo svu našu volju, snagu i kreativnost, onda to što napravimo ima daleko veći značaj, ne samo u našim životima, nego i kasnije u životima naše dece. Na taj način učimo ih da neki snovi zaista mogu da postanu realnost, da se neke želje ostvaruju i da zaista mogu da budu čarobne. To im bar možemo pružiti dok su mali i dok još veruju u sve preleposti ovog sveta i dok je igra za njih sve, a mašta na prvom mestu. Zato postoji slatki sto - da još više probudi njihovu maštu, da im ulepša dan, trenutak, a možda i period života. Jer slatki sto ne usrećuje samo dete koje proslavlja rođendan, već i svu ostalu decu koja su pozvana na taj rođendan. U nastavku govorimo o tome kako treba da izgleda sladak sto za dečake.

 

Napravite njegovo kraljevstvo

 

Neka to bude njegovo malo kraljevstvo. Naravno treba da se potrudite da to tako zaista i izgleda, što znači da će vam biti potreban i propratni materijal. Dakle, dekoracija oko stola mora da podseća na tron, treba da bude ubedljiva i da ima sve elemente jednog dela njegovog zamišljenog dvorca. Iza stola postavite tron ili stolicu, na kojoj će on sedeti, a obavezno izradite i krune, koje će nositi i ostala deca. Njegova kruna može da bude od nekog čvršćeg materijala, dok će ostale krune biti od papira i raznih boja, za ostalu decu. Jer svi su oni kraljevi, carevi, princeze i pričevi u tom malom zamišljenom kraljevstvu tog posebnog dana, kojeg će se sa radošću sećati.

 

Slatki sto za dečaka inspirisan njegovim omiljenim crtanim junakom

 

Ako ima omiljenog crtanog junaka, junaka iz bajki koje mu pričate pred spavanje, onda je idealna prilika da se za trenutak i sam nađe u toj bajci. Ukoliko znate koji mu je omiljeni junak, onda mu nemojte do dana rođendan reći kako će izgledati njegov slatki sto, nego ga pustite da se iznenadi. Dakle, sve treba da bude u tom fazonu. Cap cakes treba da budu sa likom omiljnog crtanog junaka, svi slatkiši na stolu takođe. Gledajte da pogodite boju svih slatkiša da to ima smisla i da bude ukusno naravno. Jako je važno da svi ti slatkiši koji se nalaze na slatkom stolu budu ukusni i zato je važno da ih naručujete od profesionalaca.

 

... ili njegovim omiljenim sportom

 

Isto važi kao i za prethodni primer. Neka sve bude u stilu njegovog omiljenog sporta. Dakle, na samim torticama i ostalim interesantnim slatkišima, koji se nalaze na slatkom stolu naručite specijalnu dekoraciju. Dakle na cap cakes-u se mogu naći jestive figurice fudbalske lopte, teniskog reketa, odbojkaške ili košarkaške lopte, bejzbol palice itd. Zatim, tu se mogu naći i neke druge jestive figurice - poput omiljenog automobila, omiljene igračke i slično.

 

Slatki sto - čarobni sto

 

Sva deca tog specijalnog dana mogu da postanu i čarobnjaci. Slatki sto može biti dekorisan i u tom stilu. Pobrinite se da svi imaju kape koje nose čarobnjaci, da imaju čarobne štapiće, ali i kolačići i slatkiši na slatkom stolu moraju da budu ni manje ni više nego čarobni. Dakle, tu možete napraviti neku kuglu koja je prekrivena i u kojoj se ne zna šta se nalazi, pa deca mogu izvlačiti kolačiće iz nje i pogađati koji je samo opipavanjem. Zatim, možete napraviti i druge skrivene delove u okviru samog slatkog stola i tu sakriti on najinteresantije kolačiće i slatkiše, pa će deci oni biti interesantniji kada ih uz malo truda pronađu. Takođe, i rođendanska torta treba da očarava svojim izgledom, da bude sjajna, u omiljenoj boji vašeg dečaka i sa njegovim omiljenim motivima. 

Komentari (0)