Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Budite kreator svoje rodjendanske torte - Lav Cakes Beograd

Budite kreator svoje rodjendanske torte

30.05.2014  |  Komentari: 0

Uz kreativno kombinovanje različitih kremova i kora ukus Vaše rodjendanske torte može biti potpuno originalan. Nemojte se striktno držati recepta prilikom pravljenja rodjendanske torte već ugradite u nju i neke svoje ideje. Kombinovanjen nekoliko recepata za rodjendanske torte možete napraviti savršenu kombinaciju po svom ukusu. Ukoliko volite da eksperimentišete sa različitim ukusima u sastav svoje rodjendanske torte možete uvrstiti i neki od sledećih filova.


Voćni filovi za rodjendanske torte


Voćni filovi za rodjendanske torte se najčešće prave od šlaga, kisele pavlake, šećera u prahu i voća. Šlag je potrebno umutiti do čvrste konzistencije, a potom dodati kiselu pavlaku i prah šećer. U tako sjedinjenu masu dodati voće po želji. Najčešće se dodaju maline, jagode, borovnice, kupine, kivi, ananas. Ukoliko odlučite da se ovaj fil nađe u sastavu Vaše rodjendanske torte potrudite se da odaberete voće koje vole svi Vaši gosti.

Osnova voćnih filova se može kombinovati i na druge načine. Osim različitih vrsta voća u masu od šlaga i pavlake se mogu dodati plazma, čokoladne mrvice, bademi ili lečnici. Ovo je jedan od najjednostavnijih, ali i najukusnijih filova za rodjendanske torte .Velika prednost ovog tipa fila za rodjendanske torte je i to što se veoma brzo priprema.


Provereno ukusan ’’žuti’’ fil za rodjendanske torte


Veliki broj recepata za rodjendanske torte sadrži takozvani žuti fil, napravljen na bazi jaja i pudinga. Za pripremu ovog fila potrebno je najpre skuvati žumanca sa šećerom na pari. Na mleku skuvati puding i kada se ohladi dodati u njega hladan fil od žumanaca. U tako pripremljenu masu dodati margarin ili maslac umućen sa prah šećerom. Žuti fil je pogodan za kombinovanje sa korama različitog sastava. Kako biste iskoristili materijal na najbolji mogući način praktikujte da uz ovaj fil kombinujete puslica koru od belanaca. U žuti fil možete dodati seckane krem bananice, žele bombone, orahe. Čokoladne rodjendanske torte se najčešće sadrže žuti fil kome je dodata rastopljena čokolada. Nećete pogrešiti ukoliko uvrstite žuti fil u sastav Vaše rodjendanske torte .
 

Na šta treba obratiti pažnju pri kombinovanju kremova za rodjendanske torte


Iako filove za rodjendanske torte možete kombinovati na bezbroj načina, ipak postoje određena pravila kojih bi bilo dobro da se pridržavate. Nije preporučljivo da se u sastavu jedne rodjendanske torte zajedno nađu fil sa koštunjavim voćem i kremovi sa jagodičastim voćem. Opredelite se za jednu od ove dve vrste filova za rodjendanske torte i u odnosu na njih birajte ostale filove i kore.

Filovi i kore sa čokoladom se najbolje uklapaju u rodjendanske torte čiji je primarni ukus fil sa orasima, lešnicima ili bademima, mada ih možete kombinovati i sa drugim voćnim kremovima po svom ukusu. Voćni filovi se odlično kombinuju sa piškotama, i takve rodjendanske torte su naročito pogodne za vrele letnje dane.

Potrudite se da i sam završetak rodjendanske torte bude originalan. Možda u našim savetima za ukrašavanje rodjendanske torte pronađete neku ideju koja Vam može koristiti. Pratite naš blog, u nekom od narednih tekstova daćemo Vam predloge jednostavnih, a ukusnih kora za rodjendanske torte .Budite kreator svoje rodjendanske torte i oduševite goste sasvim novim neodoljivim ukusom.

 

Komentari (0)