Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Da li slavite deci rođendan?

Da li slavite deci rođendan?

27.10.2016  |  Komentari: 0

Ako malo obratite pažnju na dešavanja oko sebe, primetićete kako većina roditelja dece sa kojima je Vaše dete u okruženju slavi svoje rođendane. Proslava dečijih rođendana je nešto što se danas podrazumeva i što je postalo stvar prestiža, bez obzira na to da li roditelji imaju dovoljno finansijskih sredstava ili ne. Često se na njima potroši gomila novca, a da toga nisu ni svesni.

 

Pripreme počinju već nekoliko meseci pre rođendana, štampaju se pozivnice, osmišljava dekoracija prostora, kupuje specijalna garderoba za taj dan i sl.

 

U prilogu teksta skrenućemo Vam pažnju gde roditelji najčešće greše kada slave rođendane svojim najdražima.

 

U čemu se najčešće preteruje kada je u pitanju proslava dečijeg rođendana?

 

Prvo, roditelji najčešće upadaju u zamku pa se odlučuju za igraonicu po svaku cenu. Često se rukovode frazom: „kad mogu i drugi roditelji, možemo i mi“. Proslava u igraonicama je u današnje vreme itekako skupa. Pored toga što se plaća iznajmljivanje prostora, kupuje se i ogromna količina hrane, nekoliko vrste pića, iznajmljuju se animatori za decu, klovnovi i sl.

 

Drugo, kada je u pitanju spisak zvanica, tu treba biti racionalan. Nekada se zaista pretera sa zvanjem gostiju, pa dečiji rođendani često liče na svadbe i druge vrste veselja. Zove se šira i uža rodbina sa kojom se retko viđamo ili nijednom u toku godine, kumovi, komšije, prijatelji itd. Treba da budete svesni da se slavi rođendan deteta, a ne Vaš rođendan, pa shodno tome, neka Vaš mališan i njegovi drugari budu u centru pažnje.

 

Takođe, dešava se da roditelji preteruju i kada je izbor rođendanske torte u pitanju, pa naručuju torte koje su samo na oko lepe (i obavezno papreno skupe), a istovremeno neukusne, pa nije ni čudo što se na kraju veći deo te torte baci.

 

Pored hrane i torte koji su dovoljni, kupuju se razne grickalice (poput grisina, čipsa, bombona i dr.) koje deca uglavnom i ne okuse.

 

Obraća se prevelika pažnja na sitnice poput izbora tanjirića (koje deca ni ne primete jer su došli zbog igre i zabavljanja), nekoliko vrsta različih salveta, kupiju se kapice, trubice i sl.

 

Zašto ne biste bili drugačiji od svih i rođendan deteta proslavili na sasvim drugi način, tako da Vi ,Vaše dete i gosti u potpunosti uživate. Dovoljan je najuži krug prijatelja, deca sa kojima se Vaše dete druži, poneki sendvič i jedna prava rođendanska torta koja će se pojesti u dahu.

 

Ako Vam je dete mlađe od tri godine, a pri tom nemate puno gostiju, proslava kod kuće može biti najbolje rešenje. Malo ćete se pomučiti oko pranja sudova i čišćenja stana, ali ćete zato znatno novca uštedeti.

 

U slučaju da vremenski uslovi to dozvoljavaju, odličan izbor može biti rođendanska zabava u prirodi. Deca će se rastrčati i izmoriti, biće na vazduhu sve vreme, a i Vi ćete se opustiti. Što se tiče hrane, možete ispeći roštilj, napraviti salatu, kolače ili rođendansku tortu i na taj način proslaviti rođendan.

 

Zato nemojte robovati trendovima i prema svojim mogućnostima organizujte rođendan svog deteta. Preuzmite stvar u svoje ruke i namerno budite drugačiji od drugih.

Komentari (0)