Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Kako da izaberete tortu za rođendan Vašeg mališana?

Kako da izaberete tortu za rođendan Vašeg mališana?

31.05.2017  |  Komentari: 0

Torta je poseban deo svake rođendanske zabave. Deca su posebno zahtevna kada je izbor torte u pitanju. Obavezno poslušajte njihove želje i ideje prilikom poručivanja rođendanske torte. Poslastičari danas uglavnom uspevaju da izađu u susret svim zahtevima i trude se da torte izgledaju kao prava mala remek dela.

 

rođendanske torteUkus i izgled rođendanske torte

 

Kada je izbor vrste i ukusa dečije rođendanske totre u pitanju izbor je vrlo jednostavan. Gotovo svi mališani više vole čokoladne nego voćne torte, tako da će torta u kojoj preovlađuje čokolada uvek biti dobar izbor. Izbegavajte torte sa orasima i drugim koštunjavim voćem zbog mogućih alergija. Torte za dečake mogu biti najrazličitijih oblika i izgleda. Vrlo je teško odlučiti se između spajdermen torte, dečijeg carsva, torte u obliku automobila, kamiona, lopte, lego kockica, fudbalskog stadiona.

 

Vi odlučite kog ukusa će biti torta, a vizuelni izgled torte prepustite na odabir Vašem mališanu.

 

Čokoladni san

 

Torta Čokoladni san upotpuniće čaroliju dečijeg rođendana. To je jedna od najčešćih torti na dečijim rođendanima. Pored dece ovu tortu vole i odrasli pa je odličan izbor i za kombinovane zabave. Možete je poručiti u poslastičarnici ili je možete napraviti sami kod kuće.

 

Za pripremu torte Čokoladni san potrebno je oko devedeset minuta. Od sastojaka za ovu tortu potrebni su Vam jaja, šećer, brašno, kakao prah, čokolada za kuvanje, margarin za kuvanje i slatka pavlaka.

 

Za tortu Čokoladni san potrebno je napraviti tri kore, čokoladni fil i šlag krem. Kore pravite tako što umutite tri belanca i u masu dodate tri kašike šećera, kašiku brašna i kašiku kakao praha. Kada se masa sjedini izlijete je u pleh i pečete na 200°C. Postupak je isti za sve ti kore. Fil se priprema tako što se umuti devet žumanaca, doda se 200 rama šećera i kuva na pari. Pred kraj kuvanja dodati čokoladu (200 grama).

 

U jednu veću posudu umutiti margarin, a potom u njega dodati ohlađen kuvani fil. Šlag krem se priprema sa slatkom pavlakom (500ml) i šećerom u prahu, mućenjem dok se ne dobije penasta masa. Prva kora se filuje čokoladnim, a zatim i krem filom, nakon čega sledi druga kora koja se filuje na isti način. Treća kora se premazuje samo čokoladnim filom preko koga se posipa rendana čokolada.

 

Čokoladni san je odličan izbor za divan dan.

Komentari (0)