Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Originalne ideje: dečije torte koje možete napraviti i sami

Originalne ideje: dečije torte koje možete napraviti i sami

06.05.2017  |  Komentari: 0

decije torte

Kao što ni sama proslava dečijeg rođendana uopšte ne mora biti skupa ako je dobro osmislite i realizujete neke maštovite, tako ni izrada dečije torte ne mora koštati pravo bogatstvo ili zahtevati mnogo vremena za pripremu.


Čak i oni koji nistu vešti u kuhinji lako će napraviti bilo koju keks-tortu koja može poslužiti kao osnova za ukrašavanje, jer je to ovde, zapravo, i trik.


Zato razmislite koje sve dečije torte Vaš mališan voli, a kada napravite jednu od njih za bazu, sledite naša uputstva za dekoraciju.


Najjednostavnije dečije torte


Veoma lako, a da zaista budete u trendu, dečije torte možete ukrasiti drugim slatkišima. Da, dobro ste pročitali – ukrašavanje drugim vrstama slatkiša upravo je jedan od poslastičarskih trendova, pa zašto ga ne biste i sami sproveli u delo?


Jedini uslov je da pazite da svaki dodatak bude od čokolade ili prekriven čokoladom, kako ne bi dolazilo do odstupanja u boji. Bazu dečije torte prelijte topljenom čokoladom sa dodatkom malo putera, a zatim ređajte rolere, lomljenu čokoladu, napolitanke, keks, krem-bananice, u rasporedu koji želite.


Na vrh postavite Kinder jaje – bez papira – i torta je gotova!


Druga vrsta jednostavnosti može se postići ako isečete unutrašnji deo okrugle dečije torte takođe u krug, te ga prelijete topljenom čokoladom. U prazninu možete isto dodati slatkiše ili voće, po želji.


Iz nekoliko delova


Ako pravite neku tematsku žurku za svog mališana, ili ako je ovo neki od rođendana sa zaista malo svećica za duvanje, izgled dečije torte može biti i od delova, odnosno od kapkejkova ili drugih vrsta kolačića.


Njih ne morate posebno praviti, već ih možete modlama odvojiti od baze dečije torte koju ste napravili. Za ukrašavanje se poslužite šlagom i šarenim mrvicama, ili premažite kolačić topljenom čokoladom, a sa strane stavite dve kriške jabuke.


U sredinu neka dođe šlag sa dve čokoladne bombonice za oči, a za nos ukoso polomljena kockica čokolade – tako će ove male dečije torte dobiti lik sovice.

 

Sledeća varijanta je prekrivanje kolačića šlagom, njihovo podnožje čokoladnim mrvicama, a gornji deo, odnosno površinu, kuglom sladoleda sa čokoladnim prelivom.


Ove kolače ređajte jedno za drugim u formi zmije, te će tako izgled dečije torte biti podjednako praktičan i privlačan, te mu nijedan mali gost neće odoleti.


Spratovi, spratovi, spratovi + igračke


Možete napraviti dve, tri ili više baza, sve jednu veću od druge, pa ih naslagati. Onda počinje pravi posao – ukrašavanje dečije torte možete započeti nanošenjem šlaga u jednoj boji na prvi, pa u drugoj boji na drugi sprat i tako redom.


Kada poravnate šlag, koristite se štapićem te u njemu pravite manje i veće spirale (u obliku kruga) po celoj površini donjeg sprata dečije torte. Zatim pređite na drugi sprat, te uz pomoć šprica šlagom naređajte bisere po celom obodu.


Varijanta za dečake može imati drugačije šare, te se koristite zig-zag dezenom, odnosno cik-cak linijama u šlagu, izvučenih štapićem.


Prave igračke možete postaviti na vrh ili sa strane donjeg sprata dečije torte, već prema želji i afinitetima slavljenika, i tako postići veoma maštovit izgled.

 

Ukoliko ipak ne možete sami, ili jednostavno želite da izradu torte prepustite profesionalcima, Lav vam stoji na raspolaganju :)

Komentari (0)