Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Saveti za odabir svadbene torte

Saveti za odabir svadbene torte

29.01.2019  |  Komentari: 0

Venčanje je jedan od najvažnijih dana u životu svakoga od nas, ali iako se radujemo izgovaranju sudbonosnog “da”, nemoguće je da se ne iznerviramo u toku planiranja i organizacije samog venčanja - toliko je sitnica o kojima treba misliti, a dok se ne uhvatite u koštac sa njima, ni ne znate šta vas čeka! Od dizajna pozivnica pa sve do izgleda svadbene torte, mnogo je detalja koje treba da kontrolišete i mnogo odluka koje treba doneti. Verujemo da ne treba posebno naglašavati da kroz organizaciju venčanja nikako ne treba da idete sami i da je uvek neophodno potražiti pomoć jer - dve glave misle bolje od jedne!

Svadbene torte su jako bitna stavka svakog venčanja i jedna od detalja sa proslave koju svi pamte. Odabir odgovarajuće svadbene torte nije nimalo lak kako se čini jer, osim što torta treba da zaseni svojim izgledom, bitno je da budu čvrste i postojane, pa i dovoljno velike kako bi zasladile sve goste.

 



Ukoliko ste na svom spisku za planiranje venčanja stigli do svadbene torte, evo nekoliko saveta za odabir iste.

 

Veličina svadbene torte
 

Kao što smo već spomenuli, svadbena torta treba da bude dovoljno velika da zasladi sve goste, ali naravno da ne treba ni preterivati, naročito ako uzemmo u obzir to da će na venčanju biti posluženo više torti. Svakako, u odnosu na broj gostiju odredite kilažu torte, a u vezi sa tim se možete posavetovati sa poslastičarom kod koga naručujete tortu. Uobičajena praksa jeste da mladenci biraju tortu na nekoliko spratova i to svakako i jeste najbolja opcija. Najčešća računica je da je potrebno oko 120-150g torte po gostu.


Ukus


Veličina torte je prilično standardna, dok se o ukusima može do ujutru raspravljati! Šalu na stranu, ukusi jesu različiti pa tako ne postoji univerzalno pravilo koji ukus svadbene torte odabrati. Ovde bi možda trebalo uslišiti želju mladenaca i odabrati čokoladnu ili voćnu tortu, u zavisnosti od toga šta više vole. Ukoliko želite da budete praktični, a vaša svadbena torta ima više spratova, napravite kombinaciju različitih torti tako da svaki sprat bude drugačijeg ukusa. Na taj način će gosti moći da biraju koje parče torte žele. Na raspolaganju vam je i drugačija kombinacija - čokoladna torta sa voćem. Na primer, čokolada i višnja uvek odlično idu zajedno, ako vam se dopada takva kombinacija ukusa. Kod izbora ukusa važno je i da izabrana torta bude dovoljno čvrsta da može da izdrži željeni oblik i dekoraciju, ali na to će vas upozoriti iskusni poslastičari.


Dekoracija svadbene torte

 

Na kraju, tu je i dekoracija. Tipične svadbene torte, osim što su na sprat, imaju i figuricu mladenaca na vrhu, ali vi imate svu slobodu da odaberete tortu kakvu vi želite, bez obzira na pravila! Figurica mladenaca je svakako simpatičan detalj, naročito ukoliko pronađete neku otkačenu i zanimljivu, netipičnu. Sa ili bez nje, sa dekoracijom zaista možete da se igrate - odaberite jednostavnu tortu sa belim fondanom bez ijednog detalja ili istu tortu ukrasite crnim, srebrnim, zlatnim ili šarama u boji. Cvetna dekoracija je takođe popularna, a ovakve torte deluju romantično i bajkovito. Sve više mladenaca bira torte u boji koje izgledaju poput pravih umetničkih dela, a ovakve torte mogu da budu dekoracija sama po sebi, ako govorimo o uređenju prostora. Svakako, uvek je dobra ideja da tortu zaista prilagodite temi venčanja ili dekoraciji prostora u kojem slavite kako bi efekat bio potpun. U modu se vraćaju i torte bez fondana, sa šlagom ili čak i bez njega.

Komentari (0)