Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Ideje za dekoraciju torte

Ideje za dekoraciju torte

24.09.2018  |  Komentari: 0

 

Venčanja, rođendani, slave, praznici… Nijedna proslava ne može da prođe bez parčeta ukusne torte na koju je domaćica i više nego ponosna. Prosto, svaki svečani ručak ili večera zahtevaju odgovarajući dezert, a kada ste u dilemi - najbolje je odlučiti se za tortu. Čak, neki će reći da se na torti poznaju domaćice jer je lako spremiti jelo - čik ti napravi savršenu tortu koja neće biti ni previše suva ni previše slatka, sa korama savršene debljine, a filom savršene gustine! Dakle, pravljenje torte zaista jeste filozofija!

 

Pod pretpostavkom da ste odlučili koju ćete tortu da napravite za svoj poseban dan, mi vam donosimo nekoliko ideja kako da je dekorišete, u skladu sa prilikom i povodom.

 

Venčanje - romantično, a efektno

 

Venčanja su među posebnim prilikama ipak najposebnija, a zahvaljujući prilično jasnoj temi, nećete morati mnogo da “lutate” kada je u pitanju sama dekoracija torte. Poenta je da torta izgleda romantično, a efektno, što svakako  dozvoljava i da torta bude krajnje jednostavno ukrašena kako bi bila elegantnija i otmenija. Pretpostavlja se da su svadbene torte uglavnom bele ili bež boje, a za njeno ukrašvanje možete da koristite fondan ili šlag. Kada je reč o dodatnim ukrasima, to svakako može biti i figurica mladenaca na vrhu, ali i ne mora. U obzir dolaze cvetići, srca, zvezdice - šta god vi smatrate romantičnim i prigodnim mladencima. Ukoliko želite da igrate na kartu jednostavnosti, neka ukrasi budu u boji fondana ili šlaga ili u nežnim zlatnim, srebrnim ili pastelnim tonovima. Ukoliko će venčanje (odnosno dekoracija) pak biti osveženo jarkim bojama, na tortu možete da dodate i takve detalje. Jedan od najaktuelnijih trendova kada je reč o ukrašavanju svadbene torte jeste iscrtavanje raznih motiva na fondanu kako bi torta izgledala elegantno i nekako balski! Ako mladenci možda vole ekstravaganciju, torti možete dodati  i šljokice, svetlucave ukrase i razne prskalice.

 

 

Rođendani - po ukusu slavljenika

 

Rođendanske torte su možda najzahtevnije kada je reč o dekoraciji, naročito ukoliko želite da ispunite želju slavljeniku i napravite mu što ličniju tortu. One veštije domaćice prave torte u obliku automobila, omiljenog junaka iz crtanog filma, lutke ili nečeg četvrtog, u skladu sa željama slavljenika, dok se neke odlučuju za “klasičnu” tortu koju potom dekoracijom pretvaraju u prava mala remek-dela. Dekoracija može biti u vidu crteža u raznim bojama, a crteže možete kombinovati sa figuricama (što jestivim, što pravim) kako biste još bolje dočarali priču. Svakako, najbolje je da vam sam slavljenik da temu, a da se vi potom poigrate sa ukrašavanjem i ukusima, na kraju krajeva. Rođendanska torta ne može da prođe bez svećice (sada su popularne svećice u obliku znaka pitanja za one koji žele da sakriju svoje godine ili jednostavno žele da se našale), a često se i ovde dodaju različite prskalice i vatrometi, naročito ako se rođendani slave pred velikim brojem gostiju pa ih je potrebno na neki način animirati.

 

 

Slava, praznici i druga slična slavlja - tematski, sa stilom

 

Kada je reč o slavama, praznicima i drugim sličnim slavljima, potrebno je igrati na kartu jednostavnosti sa stilom. U ovim slučajevima će gostima mnogo važniji biti ukus torte nego njena dekoracija, pa se ne morate previše opterećivati oko dekoracije. Naravno, viljuškom išaran šlag ili iscrtan posebnim “spravicama” nije na odmet, kao ni malo šarenih ili čokoladnih mrvica. Ovo je klasika kada je reč o dekoraciji torte koja baš i nije za gledanje - pre je za jelo! Ukoliko je reč o nekom prazniku kakav je, recimo, Nova godina, možete osmisliti i tematsku dekoraciju u vidu jelke, ukrasa ili poklona, za slučaj da ipak želite da fotografišete svoj dezert. Uglavnom, ukoliko slavite u  krugu porodice, slobodno možete da se opustite i fokusirate se na samu pripremu torte i njen ukus nego na dekoraciju. 

 

 

Komentari (0)