Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Kako da pametno trošite pri organizaciji dogđaja

Kako da pametno trošite novac pri organizaciji velikog događaja

03.12.2014  |  Komentari: 0

Događaji za veliki broj gostiju zahtevaju i ogroman budžet, bilo da je reč o svadbenom veselju ili velikoj proslavi vaše kompanije. Veliki broj gostiju neminovno će uticati na cenu, ali uz dobru odrganizaciju i planiranje možete značajno da smanjite svoje izdatke, a da događaj i dalje bude za pamćenje. Razmislite samo koliko se hrane baci posle svakog događaja, a sve to zbog straha da neće biti dovoljno i da ćemo se osramotiti pred gostima. Ipak, gotovo polovina budžeta kod velikih događaja ode upravo na hranu i piće, bez obzira na sve ostale stavke koje takođe nisu jeftine. A sva bačena hrana je vaš bačen novac.

 

Utvrdite broj zvanica

 

S obzirom na to da vam najviše novca treba za hranu i piće, najvažnije je da precizirate broj zvanica. Nikada nećete moći da odredite tačan broj kod velikih događaja, ali je bitno da ono „od do“ bude u što manjem opsegu. Ne želite da naručite hranu za 200 ljudi po sistemu „bolje da ima“, a da se na vašem dogašaju pojavi 160 zvanica. Ne radi se o malo novca.

 

Ketering

 

Kada ste utvrdili broj zvanica možete preći na izbor ketering agencije i na pregovaranje sa njima. Budite pažljivi i detaljni prilikom ovoga i nemojte bez razmišljanja prihvatiti predlog da se za hranu pobrine osoblje objekta u kojem ćete organizovati vaš događaj. To što ste zadovoljni njihovim prostorom i uslovima koje su vam ponudili u vezi sa cenom nikako ne znači da imaju i kvalitetnju kuhinju.

ketering za događaj


Saslušajte ponude kompanija koje se bave keteringom i vidite šta je najbolje za vas na osnovu uslova koje vam daju. Cena ne mora da bude jedini parametar prilikom biranja. I skluplja ketering agencija može da se ispostavi kao jeftinije rešenje, ako dobro kreira meni i izabere prave stvari.


Naravno, ako ste se odlučili da organizujete događaj, to radite zbog gostiju i dragih ljudi, pa ni ne pomišljajte da uštedite servirajući najjeftiniju hranu. Trik je u tome da izaberete pravu količinu i da uz pomoć ljudi koji se bave keteringom donesete pravu odluku o tome šta servirati. Jeftiniji sastojak nekada može dati više hrane. Primera radi, piletina je jeftinija od svinjetine, ali i sa njom možete napraviti izvrsno jelo. Tu do izražaja dolazi iskustvo i umeće ljudi iz ketering agencije.
Uz ovakav pristup možete napraviti događaj koji će biti pristojan i lep, a da vas ne košta čitavo bogatstvo. Umerenost jeste vrlina.


Bilo koju vrstu događaja da organizujete, mi vam možemo pomoći u tome. Naše slatke i slane zalogaje možete pogledati ovde. Ketering Lav vam je na raspolaganju.

 

Komentari (0)