Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Kako odabrati tortu za dečiji rođendan?

Kako odabrati tortu za dečiji rođendan? Vodič - korak po korak

18.02.2019  |  Komentari: 0

Rođendan nije poseban dan samo u životu vašeg deteta, već je podjednako važan i za vas, kao nekog ko je zadužen za to da proslava prođe nikad bolje, da dekoracija bude savršena, da se gosti lepo provedu, a da hrana i torta budu za pamćenje. Da, da, toliko toga je na vama! I nije da je bitno šta će drugi reći, bitno je da vaš mališan na kraju bude 100% zadovoljan onim što ste vi kao njegovi roditelji pripremili za njegov poseban dan.

Savet za organizaciju dečijeg rođendana? Pa… Pokušajte da svom detetu ispunite sve želje! Jedna od najvažnijih stavki svakog dečijeg rođendana svakako je torta, jer nema deteta koje ne voli da duva svećice i zamišlja želje tog posebnog, samo njegovog dana u godini. Zato ćemo se danas i fokusirati na odabir one prave torte za dečiji rođendan, a u tome će vam pomoći naših nekoliko saveta.


Ukus rođendanske torte

 

Pre svega, odlučite koju tortu ćete praviti ili naručiti, naravno, u dogovoru sa samim slavljenikom. Iako će tu biti još mnogo gostiju čiji ukus je potrebno zadovoljiti, slavljenik je glavni, te se slobodno sa njim dogovorite u vezi sa tim da li će torta biti čokoladna, voćna ili kombinacija oba. Dečacima to možda neće biti toliko važno, ali verujemo da će vaša devojčica tačno znati kakvu tortu želi za svoje goste i sebe! Naravno, ovo nije nužno pravilo. Uglavnom, kada se odlučite za “glavni” ukus, čokoladu ili voće, pronađite recepte torti koje ste možda već pravili i za koje znate da će vam sigurno uspeti i sa svojim detetom odaberite onu koja mu se najviše dopada. S obzirom na to da vam je važno da vam torta ispadne dobro, savetujemo vam da se ne igrate sa novim ukusima, već da igrate na sigurno i odaberete tortu sa kojom već imate iskustva i možda nekog “keca iz rukava” kako bi ispala još bolje.

 

Veličina (i količina) torte

 

Prvi, najvažniji korak ste napravili - odabrali ste koju ćete tortu naručiti ili praviti! Na redu je onaj praktični deo - kolika torta vam je potrebna ili koliko torti vam je potrebno? Odgovor na ovo pitanje će vam dati broj gostiju odnosno ljudi koji će uživati u vašim slatkim zalogajima. U skladu sa tim odlučite da li je jednostavnije da napravite duplu meru ili da napravite nekoliko torti kako biste imali dovoljno za sve zvanice. Ukoliko pravite više torti, to vam omogućava da napravite kombinacije, odnosno, da jedna torta bude čokoladna, jedna voćna, a jedna spoj ovih ukusa. Osim toga, ukoliko pravite više torti, možda će vas zabrinuti dekoracija istih, ali ne očajavajte - odredite jednu tortu koja će biti glavna, slavljenička, i nju ukrasite po želji vašeg mališana, dok će ove ostale biti pomoćne pa ne morate da se toliko trudite oko dekoracije. Naravno, neće ni one izgledati loše, samo ćete im pristupiti na drugačiji način.


Dekoracija dečije rođendanske torte

 

I, stigli smo do najzanimljivijeg dela - dekoracije! Dekoracija je jako važna kada je u pitanju dečiji rođendan jer svako dete želi da njegovi drugari zaneme pred lepotom torte, a sa druge strane, uvek žele tortu koja će biti u skladu sa njihovim trenutnim interesovanjem. Tako će, na primer, dečaci često birati dekoraciju sa motivima iz Nindža kornjača, Sunđer Boba ili Transformersa, dok će devojčice birati Barbi, Diznijeve princeze ili druge ženske heroine. Opet, ni ovo nije nužno pravilo, već samo dosadašnja praksa! Svakako, dopustite vašem detetu da se izjasni koji motiv želi, a onda vi osmislite dalje korake. Možete da napravite tortu u obliku željenog lika iz crtaća ili bajke, a možete da se odlučite i za klasičan oblik, dok će dekoracija biti kombinacija ukrasa (figurica) i crteža. Ukoliko je vaše dete neodlučno u pogledu “teme” torte, možete da napravite tortu na sprat gde će svaki sprat imati posebnu dekoraciju u skladu sa svim željama slavljenika. Igrajte se i ne zaboravite da svoje dete maksimalno uključite u proces!

Komentari (0)