Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.

Kejk popsi (cake pops) - šta su i kako se prave

28.11.2019  |  Komentari: 0

Cake pops - mališani prosto za njima luduju! Čim ugledaju u izlogu neke od popularnih pekara čokoladnu lizalicu, koja je posuta mrvicama u različitim bojama, jednostavno ne mogu da ne zatraže od svojih roditelja da im kupe cake pops. Ista je situacija i kada ih ugledaju na nekom rođendanu, gde su obavezan deo slatkog stola.

Kejk popsi su specifični po tome što se postavljaju na dugačke štapiće, iste one koji se koriste i za pripremu ražnjića. To su jednostavno slatke kugllice, koje mogu biti različitog ukusa i izgleda, ali im je zajedničko to što se nalaze na vrhovima dugačkih štapića. I upravo zbog toga su deci posebno zanimljivi jer se izdvajaju od ostalih slatkiša koji su u ponudi.

A kad bi njihovi roditelji znali da je izrada čokoladnih lilihipa, kako ih obično nazivaju, izuzetno jednostavna, te da je posebno zanimljivo i to što mališani mogu učestvovati u pripremi, onda bi sigurno odlučili da i kod svoje kuće pokušaju da ih naprave. S obzirom na to da je ideja mnogo, kao i kombinaicja ukusa, te načina ukrašavanja, nema bojazni da se neće dopasti vašem detetu. Jednostavno, pustite mašti na volju i pripremite najukusnije i najinteresantnije lilihipe ili naručite od profesionalaca koji su usavršili pravljenje ovih ukusnih i lepih slatkiša.
 

 

Kako i gde su nastali kejk popsi?
 

 

U osnovi, kada se ova poslastica pojavila na području Amerike, suština je bila iskoristiti ostatke biskvitne torte. Jednostavno bi se ona izmrvila, pa se tako dobijena smesa stavljala na kratko u zamrzivač, da bi mogla da bude oblikovana. Zatim se pripremaju loptice od te smese, pa se svaka od njih stavi na duži štapić i umoči u istopljenu čokoladu, a posle toga i u čokoladne mrvice ili perlice različitih boja ili jednostavno u usitnjeni orah ili lešnik. Vrlo jednostavan i brz način pripreme! Ujedno se od ostataka torte, koja više nije zgodna za posluženje, dobio potpuno novi slatkiš, podjednako dobrog ukusa i još interesantnijeg izgleda.
 

 

Cake pops danas
 

 

Danas su kejk popsi sve popularniji, viđamo ih na dečijim rođendanima, ali i na drugim proslavama. Gde god se postavlja slatki sto ili služne sitni kolači, cake pops su prisutni.

A ideja za pripremu je zaista beskonačno. Uz to, postoje i brojni recepti, prema kojima se mogu izraditi kejk popsi. Mada, ne morate ni da se držite nekog od dostupnih recepata. Dovoljno je da napravite smesu koja se može oblikovati, te da razmišljate o načinu ukrašavanja, jer je upravo to ono što svaki cake pops čini unikatnim i pravim malim umetničkim delom.

Po vrlo jednostavnim receptima možete sami praviti ove kolače, a ono što je posebno lepo je što u to možete da uključite i svoje mališane i dati im priliku da zajedno sa vama prave poslasticu za svoj rođendan. Verujemo da će oni, pre svega, uživati u dekorisanju i biranju raznobojnih perlica za ukrašavanje.

Svakako, imajste na umu da su poslastičari i ketering agencije usavršile proces pravljenja, ali i ukrašavanja ove poslastice, pa danas možete sa rođendan svog deteta ili neku drugu priliku naručiti kejk popse koji će ispuniti sva vaša očekivanja i vaše zamisli.

Komentari (0)