Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Prvi put sami pripremate slavu? Evo ko vam i kako može pomoći

Prvi put sami pripremate slavu? Evo ko vam i kako može pomoći

07.12.2018  |  Komentari: 0

Možda vam se čini da se u poslednje vreme sve manje poštuje tradicija i da se sve manje poštuju običaji, koji su stotinama godina bili prisutni u našem narodu. Naravno, poptuno je prirodno da se vremenom navike i običaji menjaju, posebno kada se u tolikoj meri promeni način života, kao što se to dogodilo u poslednjih dvadesetak godina.

 

Slična je situacija i sa krsnim slavama. Čini se da je sve dosta modernizovano i da se poštuje samo mali broj običaja. Čini se da se izgubio verski i običajni momenat i da je sada poenta okupiti se, okupiti drage ljude, proćaskati i pripremiti obilje ukusne hrane za sve. Sa druge strane, ipak još uvek ima i onih koji se i dalje pridržavaju svih običaja i treba poštovati sve kojima je stalo do očuvanja tradicije našeg naroda.

 

Ukoliko prvi put spremate slavu, verujemo da ne znate šta ćete pre, šta spremiti i u kojoj količini, koje običaje ispoštovati... Ono što treba da znate je da apsolutno ništa ne morate sami da radite, već da neko sve to može uraditi za vas. U pitanju je naravno ketering za slave, za koji se mnoge porodice, čak i one koje poštuju tradiciju odlučuju. Ukoliko nemate vremena ili niste sigurni da možete pripremiti tako da sve bude kako ste želeli, ketering agencija je pravi izbor.

 

Osmislite posluženje za slavu sami ili prepustite ketering agenciji

 

Kada prvi put spremate slavu onda je jako važno da osmislite šta ćete sve ponuditi. Verovatno ne možete sami ni da zamislite kako raznovrsna može da bude slavska trpeza. Upravu tu dolazi do izražaja iskustvo profesionalaca koji se godinama bave pripremom hrane za krsne slave. Njihov posao podrazumeva kreativnost, veliki broj ideja, smisao za pripremu i aranžiranje hrane, veštine pripremanja, a uz to i da znaju šta slava podrazumeva.

 

Zbog svega navedenog, osmišljavanje posluženja možete u potpunosti prepustiti ketering službi, a možete osmisliti i sami, uz konsultaciju sa njima. Dakle, sve od predjela, preko glavnog jela, do deserta dogovorite i ne brinete oko pripreme i količine. Većina keternig službi ima već pripremljenu, standardnu ponudu keteringa za slavu, ali ćete uvek moći da dogovorite slavsku trpezu kakvu želite. Verujemo da će čak i standarna ponuda zadovoljiti sve vaše potrebe jer je obično kreirana na osnovu višegodišnjeg iskustva u pripremi i saradnji sa brojnim klijentima.

 

 

Slavski kolač i slavsko žito

 

Kada kažemo da ketering za slave može da uključuje sve, onda to stvarno i mislimo. Dakle, ova vrsta keteringa, pored hrane, uključuje i slavski kolač i slavsko žito. Ovo je posebno važno vama koji prvi put pripremate slavu i nemate iskustva sa pripremom slavkog kolača, a niste sigurni ni kako bi trebalo da izgleda, niti kako se tačno priprema slavsko žito. Oni koji se time bave godinama, tačno znaju, ne samo kako treba da izgleda, već i kakvog ukusa treba da bude.

 

Pomoć oko odeđivanja potrebne količine hrane

 

Jedan jako veliki problem koji može da se javi kada prvi put spremate slavu jeste i određivanje količine hrane koju treba pripremiti. Ukoliko naručujete ketering onda nećete imati tih problema. Nećete morati da strepite da li će vam od hrane nešto zafaliti ili da li ćete napraviti mnogo hrane, pa ćete posle morati da bacate ili je jedete danima. Profesionalci koji se bave keteringom za slave veoma dobro znaju koja količina je potrebna na osnovu očekivanog broja gostiju i vrste posluženja koje ste izabrali.

 

A šta se sve može naći na vašoj slavskoj trpezi?

 

Profesionalci mogu da pripreme sve što vi zamislite. Dakle, tu je naravno predjelo, sa svim onim interesantnim slanim torticama i rolatima, suhomesnatim proizvodima, kajmakom, zatim kuglicama za susamom, piticama sa spanaćem i povrćem ili mesom. Sve lepo aranžirano, u skladu sa prilkom. Posno predjelo se podrazumeva naravno kada je posna slava i ono takođe može da bude interesantno.
Kod glavnog jela ponuda je takođe raznovrsna, i može da uključuje i supice, čorbice, gotova jela poput gulaša, kupusa ili paprikaša. Tu je i standardno i kod nas nezaobilazno pečenje ili roštilj, a za posne slave i riba - pržena, dimljena ili na žaru.
Najveća kretivnost dolazi do izražaja prilikom pripreme deserta. Klasične ili mini torte, kolači i različiti slatkiši, koji takođe krase slavsku trpezu.
Kreirajte meni po svojoj želji i uživajte u ukusnoj hrani bez umora i brige.

Komentari (0)