Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Sitni kolači - i posni i mrsni

Sitni kolači koji mogu da se naprave i u mrsnoj i u posnoj varijanti

28.11.2018  |  Komentari: 0

Mnoge sitne kolače obožavamo u mrsnoj verziji i rado ih konzumiramo, na slavama, na proslavama i različitim događajima, a volimo da ih pravimo i bez posebnog povoda. Problem nastaje kada treba pripremiti posnu slavu ili drugu proslavu za vreme posta. Svi tada pokušavaju da pripreme hranu, ali i sitne kolače koji će svojim ukusom ili bar izgledom podsećati na mrsne sitne kolače. Međutim, ne treba mnogo da se opterećujete tim stvarima. Naime, postoji toliko recepata za veoma ukusne posne kolače, a mnoge kolače koje svi volimo je moguće uz male modifikacije pripremiti i u posnoj varijanti. Važno je nabaviti kvalitetan materijal i znati kako da ih napravite, a uvek je moguće i naručiti sitne kolače, ali neka to bude od proverenih poslastičara.

 

Rafaelo kuglice

 

Rafaelo kuglice postoje i u jednoj i u drugoj verziji - i u posnoj i u mrsnoj. Rafaelo kuglice su univerzalan kolač, koji godinama opstaje. Nekome je omiljeni deo kokos koji stalno ispada dok se jede, neko više voli kada dođe do onog lešnika ili badema unutra, a neko najviše uživa u filu i hrskavom delu. Verovatno ste i sami poželeli da napravite ili kupite rafaelo kuglice dok ste ovo čitali. To je sasvim normalno, jer većina ljudi ih i te kako obožava. Dakle, vratimo se na temu. Rafaelo kuglice su u osnovi mrsni kolači, ali je moguće napraviti ih i u posnoj verziji. Umesto mleka korisiti se sojino mleko u prahu i eto vama odličnih posnih rafaelo kuglica, a većina neće osetiti nikakvu razliku.

 

Grilijaš oblanda

 

I grilijaš takođe može da bude posni kolač ili mrsan. Obično je isti ukus, sem za one koji prilično imaju istančan ukus i koji vrlo dobro mogu da naprave razliku. Čak bi i njima bilo teško da razaznaju koji je posan koji je mrsan. Za posan grilijaš su vam kao i za mrsan potrene oblande, a zatim i šećer, med, margarin, posni keks i seckani orasi. I to je sve, nema dalje filozofije. Kada se prave mrsne grilijaš oblande onda umesto posnog keksa stavljamo mrsni i u tome je jedina razlika.

 

 

Ferero kugle

 

Ferero kugle takođe mogu da budu i posne i to raduje mnoge. Sve one koji vole čokoladu, zatim lešnike i celu tu koncepciju, raduje činjenica da ih mogu naručiti i jesti i za vreme posta. Za ferero kugle su vam potrebne posne napolitanke sa lešnikom, a zatim i sitno seckani lešnik, koji ste prethodno ispekli, a zatim i margarin i čokolada. I to je sve od sastojaka. I u ovom slučaju vaši gosti verovanto neće osetiti bilo kakvu razliku između posnih i mrsnih ferero kugli.

 

Posni minjoni

 

Ništa ne može da zameni minjone, ali možda mogu da im priđu posni minjoni. Ovde je takođe jako teško uočiti razliku, ali sve opet zavisi od sastojaka koji se koriste i veštine onoga ko ih pravi. Sastojci kod ovih kolača mogu biti veoma raznovrsni i zavise od vaših želja.

Komentari (0)