Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Ukrasavanje rodjendanske torte - Lav Cakes Beograd

Ukrasavanje rodjendanske torte

25.04.2014  |  Komentari: 0

Najvažniji sastojak u ukrašavanju rodjendanske torte je mašta. Iako niste majstor poslastičarstva rodjendanska torta koju Vi napravite uz nekoliko dekorativnih trikova može izgledati savršeno. Upotrebite šlag, fondan masu ili jednostavno izlite čokoladnu glazuru preko rodjendanske torte.

 

Dekorisanje rodjendanske torte šlagom


Sve što Vam je potrebno za dekorisanje rodjendanske torte slagom je špric sa različitim nastavcima, čvrsto umućena masa šlaga i prehrambene boje kako biste menjali boju šlag krema. Šlagom je moguće dekorisati na bezbroj načina. Možete napraviti latice, karnere ili ružice od šlaga. Ako vertikalno istisnete pufnice šlaga običnim ili zvezdastim nastavkom za špric, a potom potezom noža u desno razmažete pufnice i potom postupak ponovite sve dok ne prekrijete celu površinu torte, dobićete vrlo interesantnu dekoraciju od latica. Ako šlag za svaki red obojite različitim nijansama iste boje, ili duginim bojama dekoracija Vaše rodjendanske torte će biti još lepša. Za tortu sa karnerima potrebno je da upotrebte cik cak nastavak za špric. Ružice možete napraviti pomoću bilo kog nastavka jednostavnim kružnim istiskanjem šlaga. Dekoraciju rodjendanske torte možete napraviti i kombinovanjem šlaga i figura od fondan mase koje možete i sami napraviti.

 

Fondan masa za ukrašavanje rodjendanske torte


Fondan ili ticino masa je u poslednje vreme nezaobilazna kada je ukrašavanje rodjendanske torte u pitanju. Fondan stvara ravnu, glatku površinu koja pruža jako puno mogućnosti za dekorisanje. Rođendanska torta sa fondanom izgleda jako lepo i uredno. Od fondan mase možete napraviti i različite figurice za ukrašavanje rodjendanske torte. Sve što možete zamisliti od fondana možete i napraviti. Deca su posebno oduševljena tortama presvučenim i ukrašenim fondanom. Fondan masu za ukrašavanje rodjendanske torte možete kupiti gotovu ili je sami napraviti.

 

Za pripremu fondana potrebni su Vam sledeći sastojci:

 

  • voda
  • želatin u kesici
  • glukoza ili fruktoza
  • glicerin
  • šećer u prahu


Priprema fondan mase započinje rastvaranjem želatina u vodi uz dodavanje fruktoznog sirupa ili fruktoze u prahu, uz mešanje, dok se ne dobije gust sirup. Potom se u tako pripremljenu masu doda glicerin uz neprestano mešanje. Kada se masa sjedini postepeno se dodaje prah šećer i obrađuje rukom sve dok se ne dobije fondan koji nije lepljiv. U tako napravljenu belu fondan masu možete dodati i prehrambenu boju koju želite. Masu razvucite oklagijom i tako napravite sloj fondana kojim ćete prekriti tortu, a potom od ostatka mase modlama možete vaditi različite oblike ili praviti figurice koje će Vam poslužiti za ukrašavanje rodjendanske torte.

 

Komentari (0)