Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Ketering – najvažnija stavka u organizaciji venčanja

Ketering – najvažnija stavka u organizaciji vašeg venčanja

30.07.2014  |  Komentari: 0

Izbor ketering agencije jedna je od najbitnijih – ako ne i najbitnija – stavka u organizaciji venčanja. Pored izbora muzike, odnosno benda koji će svirati na svadbi, kao i svadbene torte, veoma je važno da zvanice zadovolji ketering, odnosno slano i slatko posluženje. U suprotnom, ugođaj može biti u potpunosti pokvaren i gostima i mladencima.


Dan venčanja jedan je od najsrećnijih dana u životu dvoje zaljubljenih. Mladenci zvanično započinju novi, zajednički život u prisustvu svojih najdražih, rodbine i prijatelja, krunišući svoju ljubav svečano izgovorenim “Da” i poljupcem, nakon čega sledi svadbeni ples i počinje dobra zabava.


Ipak, da bi sve izgledalo ovako bajkovito, romantično i veselo, treba se u potpunosti posvetiti organizaciji ovog dana. Velika ponuda sala za proslave i njihovih dekoracija, širok izbor venčanica, odela i cipela, izgleda i ukusa torte, kao i ketering službi, samo su neke od tačaka koje budućim supružnicima mogu zadati muke pri odlučivanju.


Bilo da organizujete veliku svadbu ili ćete slaviti u uskom krugu zvanica, odluku o posluženju nije jednostavno doneti. Sve više parova danas odustaje od klasičnog ručka i večere koji podrazumevaju predjelo, supu, sarmu i pečenje, i obraća se – ketering kompanijama. To je ujedno luksuznije i jednostavnije rešenje, jer velika ponuda tzv. “malih zalogaja” koje nude ketering kuće u formi švedskog stola, mogu zadovoljiti ukus svakog gosta.


Zato ćemo vam u nastavku teksta dati nekoliko saveta kako da napravite najbolji izbor ketering službe, jer je posluženje jedan od centralnih delova svake svadbe.

 

Dogovor sa ketering agencijom

 

Danas smo i mi u mogućnosti da organizaciju svake proslave, a naročito venčanja, prepustimo ketering službama. Baš kao u filmovima, sada je moguće unajmiti ketering agenciju, koja će hranu za svadbu pripremiti, elegantno aranžirati i dostaviti na mesto slavlja. Osoblje ketering kuće će, takođe, posluživati jelo zvanicama.


Da biste ovako važnu stvaku organizacije mogli sa mirom da prepustite određenoj ketering službi, najvažnije je da se prvo sa zaposlenima dogovorite oko svih detalja. Ketering agencije odlično znaju kolika je količina hrane potrebna za određeni broj zvanica i imaju unapred sastavljen meni – ketering za svadbe.


Vi, svakako, možete tu ponudu menjati u skladu sa svojim i afinitetima vaših gostiju. Ketering kompanije se najčešće prilagođavaju željama i zahtevima svojih klijenata, samo je bitno da se unapred postigne dogovor o tačnom izboru posluženja i ketering kuća informiše o datumu, vremenu i mestu održavanja proslave venčanja. Priprema jela zahteva vreme, a da bi sve bilo sveže spremno na vaš najbitniji dan, dovoljno unapred obavestite vašu ketering agenciju o tome.

 

Ketering – slani zalogaji

 

Kao što smo već pomenuli, danas se mnogi parovi odlučuju za ketering službu prilikom izbora posluženja na svadbi. To je mnogo jednostavnije nego služenje klasičnog ručka i večere, jer na taj način možete obezbediti svojim gostima široku ponudu ukusa (i mirisa), umesto čvrsto utvrđenog redosleda menija. Budite sigurni da će se svima svideti ceo – ili bar veliki deo – izbora iznetih jela.


Različite vrste slanih rolata, šarenilo kanapea, hladnih salata i suhomesnatih proizvoda, korpice, princeze sa raznim filovima, nalaze se u ponudi gotovo svake ketering agencije, a zakuska su koja će svakome izmamiti uzdahe.


U okviru posluženja nikako ne sme izostati koktel pecivo, odnsono mini – paštete, male pogačice i kroasani, minijaturne perece i štapići, pužići sa sirom i šunkom, koje ketering službe najčešće kombinuju sa prethodno navedenim vrstama hladnih predjela, jer su to ukusi koji se međusobno dopunjuju. Nikako ne treba zaboraviti ni na mini – sendviče, koji daju posebnu draž i notu nonšalncije ovako bogatom izboru hrane.


I naposletku, meso sa roštilja, krompir, različiti umaci i salate od povrća, posluženi uz nekoliko vrsta hleba, središnji su deo svake ketering ponude. Uz ovakav meni neće biti greške – vaši gosti će sigurno biti oduševljeni.

 

Ketering – dekoracija slanih zalogaja

 

Pri konsultacijama sa ketering kompanijom oko izbora posluženja, posebno se posvetite dekoraciji jela. U zavisnosti od toga kako će izgledati sala u kojoj će slaviti, pobrinite se da se, u dogovoru sa ketering agencijom, na određen način uklope boje hrane. Ketering kuće jelo služe na velikim ovalima, a na vama je da odredite šta će se na kom tačno naći i u kojoj će boji biti.
Najbolje i najluksuznije rešenje je da enterijerom preovlađuje bela ili bež boja, što je i odlična podloga za šarenilo zakuske. U tom slučaju, možete sugerisati ketering službi da se na jednom tanjiru nađu jela žute boje (princeze sa raznim filovima, sendvičići sa kačkavaljem i sl.), a na drugom bele (hladne salate sa pavlakom, kanapei sa sirom), između kojih se mogu smenjivati ovali sa suhomesnatim proizvodima, interesantno dekorisani, i korpice sa koktel – pecivom.


Radi bolje organizacije različitih vrsta hrane, kao i da bi se olakšalo gostima koji mogu prilaziti krajevima švedskog stola kad žele da se posluže zakuskom, roštilj bi najbolje bilo pozicionirati u centru, okružen umacima i raznim vrstama hleba.
Takođe, ispred svakog jela možete istaknuti natpis sa sadržajem posluženja (kanapei, korpice, princeze sa ruskom salatom itd.), kako bi se zvanice lakše snašle pri izboru hrane i odabrale svoju omiljenu bez posebnog traženja.

 

Ketering – slatki zalogaji

 

Ketering agencije imaju u ponudi i veliki izbor svadbenih torti, čije ukuse i izgled možete birati i, čak, sami osmišljavati. Međutim, interesantno bi bilo da, uz neizbežnu svadbenu tortu ili torte, u okviru posluženja koje ćete pripremiti za svoje goste nađu i – mali slatki zalogaji.


Ovakva ideja je sigurno originalna, jer ćete na taj način napraviti mnogo veći izbor slatkiša. Razne vrste sitnih kolača, minjoni u najširem mogućem spektru boja i, danas veoma popularni, makaroni ili macarones, nalaze se na meniju gotovo svih ketering službi, a mogu predstavljati sjajnu kombinaciju sa “njenim veličanstvom” – tortom.


Sigurni smo da vašim zvanicama neće biti lako da odaberu, ali i da ćete im priuštiti savršeno uživanje.

 

Ketering – dekoracija slatkih zalogaja

 

Torta dekorisana šlagom ili fondanom, njena boja, oblik i dodaci, figure mladenaca na vrhu, rešenja su koja morate doneti u dogovoru sa svojom ketering agencijom, jer će se torta nalaziti na centralnom delu vašeg stola. Mi predlažemo izbor izgleda torte u skladu sa venčanicom, jer će tako najbolje izgledati na fotografijama.


Što se tiče mini slatkih zalogaja, po ugledu na slana jela, sugerišite ketering kući da ovale sa čokoladnim kolačima i minjonima postavlja naizmenično sa ovalima različitih boja kolača, po principu – što šarenije to bolje.


Neonski makaroni takođe mogu biti poređani po bojama ili se, još bolje, odlučite za hit ponudu – kule od makarona, interesantnu i originalnu dekoraciju koja će sigurno privući poglede.

 

Izbor ketering agencije

 

Na kraju, treba pomenuti i da je od izuzetne važnosti da vaš izbor bude ona ketering agencija koja svojim statusom i dugom tradicijom obećava ispravnost i svežinu posluženja. Takođe, treba posebno obratiti pažnju da li je određena ketering službaa sertifikovana i prema kojim zakonima.


Da bi vaše venčanje proteklo perfektno i u skladu sa prethodno navedenim savetima, budite slobodni da nam se obratite.
Mi smo ponosni vlasnici sertifikata prema zahtevima HACCP sistema, a naš slogan – Lav – ukusno & dostupno vam garantuje upravo takav ketering!


Na vama je samo da se opustite i radujete svom savršenom danu.

 

Komentari (0)