Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
5 koraka u odabiru svadbene torte

5 koraka u odabiru svadbene torte

14.06.2017  |  Komentari: 0

Mladalačka ili svadbena torta je svakako detalj na koji obraćamo najviše pažnje u jednom trenutku slavlja, ona nije kao bilo koja druga torta i svakako ima značajnu ulogu u svadbenoj proslavi. Zbog toga je jasno zašto toliko vremena ulažemo da njen izgled i ukus budu besprekorni. Evo nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći u tome.

 

Svadbena torta

 

Krenite na vreme da razmišljate

 

 

Mnogi znaju unapred kakvu bi tortu želeli za svoj poseban dan, dok pojedini o tome krenu da razmišljaju tek kasnije. Savet je krenite na vreme, tako ćete olakšati sebi , jer većina vrhunskih majstora za pravljenje ovakvih vrsta torti je zauzeta i ima pune ruke posla, pa je potrebno naručiti željenu tortu i po nekoliko meseci unapred.

 

 

Pronađite poslastičara i verujte mu

 

 

Sada kada imate ideju kakvu bi tortu otprilike želeli, vreme je da krenete da tražite osobu koja će moći da ostvari ono što ste zamislili. Potragu možete započeti tako što ćete potražiti određene kontakte u svadbenim časopisima ill po preporuci, a nije loša ideja ni posetiti sajam venčanja. Najbolje bi bilo da svadbene torte naručujete kod osobe koje znate. Morate obratiti pažnju da osoba ili firma koja će vam praviti tortu biti ona koja će ispuniti sve vaše želje, a ujedno i pomoći u realizaciji istih.

 

 

Izgled svadbene torte

 


Stručnjaci savetuju da izgled torte ne odudara previše u odnosu na dekoraciju i aranžman same prostorije. Oblik svadbene torte treba pre svega da odgovara mladencima, a može biti sa fondanom ili šlagom, kockast ili okrugao, na spratove ili ne. Klasična varijanta okrugle torte na spratove je uvek najbezbrižnije rešenje, jer deluje luksuzno, a ujedno daje i mogućnost lakše vidljivosti određenih ukrasa. Naravno ova varijanta bele torte na spratove nije rešenje ukoliko pravite venčanje na otvorenom samo za najbliže prijatelje. U tom slučaju torta sa dekorativnim cvetnim aranžmanom je možda najbolja opcija.

 

 

Ukus

 

 

Izgled same torte je svakako bitan ali ne i dovoljan. Nikako ne zanemarite ukus svadbene torte. Irazite svoje želje , a ukoliko se ne možete odlučiti za jedan ukus, kombinujte slobodno više ukusa. Naravno ne treba ni preterivati, dva do tri ukusa su sasvim dovoljna. Spratne svadbene torte se prave najčešće od različitih ukusa, tako imamo od čokoladnih, preko voćnih, sa lešnicima, bademima i slično. Za letnja venčanja savetuju se svadbene torte različitih ukusa. Ne zaboravite da probate tortu pre serviranja.

 

 

Ukrasi na svadbenoj torti

 

 

Mnogi će se složiti da je ovo najzabavniji deo. Svoju tortu možete dekorisati cvećem prirodnim ili veštačkim, voćem, oslikati rukom ili pak ostaviti ogoljenu, na vama je. Ukrasi poput cirkona i bisera su takođe sve traženiji, jer predstavljaju savršen detalj i doprinose glamuroznom utisku. Cveće od fondana izgleda savršeno, a ujedno je i jestivo.

 

 

Izaberite vrh

 

 

Poslednji korak prilikom izbora torte je njen vrh. Vrh ne moraju biti plastične figurice u obliku mladenaca, već jestive figurice od marcipana i šećera u raznim drugim oblicima. Može biti nešto što vas najviše karakteriše kao par, recimo, natpis, vaši incijali, omiljeni crtani junaci ili pak nešto samo vama znano.

Komentari (0)