Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Kakvu tortu izabrati za venčanje

Kakvu tortu izabrati za venčanje

29.11.2017  |  Komentari: 0

Torta je neizbežan deo svake svadbe. Svojim izgledom često ostavlja bez daha prisutne goste. Novopečeni supružnici zajedno seku mladenačku tortu kao simbol ulaska u zajednički život. Poželjno je da svi gosti dobiju po delić svadbene torte kako bi mladencima život bio sladak. Iznošenje torte, sečenje, šampanjac neki su od najlepših detalja svake svadbe.

 

Oblik torte
 

Danas se na svadbama mogu videti torte najrazličitijih oblika i veličina. Može to biti neki poseban oblik po želji mladenaca, okrugle ili četvrtaste torte na sprat koje stoje jedna na drugoj ili na nekoliko stalaka koji zajedno čine celinu. Mladenačka torta je najčešće u beloj ili zlatnoj boji sa detaljima u drugim bojama, ali nije retkost ni to da mladenci poruče roze ili lila svadbenu tortu. Veličina torte treba da je prilagođena broju gostiju koji se očekuju na svadbi. Jako je važno da svaki gost dobije bar po jedno parče mladenačke torte. Totre pravilnih pravougaonih oblika su pogodnije za sečenje, i treba ih praktikovati za svadbe sa velikim brojem zvanica jer se od takvih torti može dobiti najviše lepo isečenih jednakih parčadi torte.

 

 

Ukrasi na mladenačkoj torti

 

Ukrasi prisutni na mladenačkoj torti imaju posebnu simboliku. Srce na vrhu torte simbolizuje duboku ljubav, zatvoreni cvet označava ljubav čiji puni cvat tek predstoji. Jedan od najlepših cvetova čiji se oblik može naći na svadbenoj torti i jedan od najlepših simbola ljubavi je kala. Sreća se na mladenačku tortu oslikava u obliku deteline sa četiri lista ili potkovice. Burme na torti označavaju vernost i pripadnost mladenaca jedno drugom. Često vrh torte krase i jestive figurice u obliku mladenaca. Kako tradicija nalaže ukras sa samog vrha torte treba čuvati do prve godišnjice braka.

 

Ukus torte

 

Ukus mladenačke torte treba da odgovori zahtevima svih prisutnih gostiju. Poželjno je da se nađe za svakog po nešto. Upravo iz tog razloga najbolji izbor za sbadbeno veselje je torta na spratove, jer u tom slučaju postoji mogućnost da se na jednoj istoj torti nađe više različitih ukusa. Najbolja varijanta je kombinacija čokoladne, puslica i voćne torte. Sa takvim izborom možete biti sigurni da će se svim Vašim gostima dopasti svadbena torta. Kod izbora klasične torte takođe nema greške, pa tako da li to bila reforma, doboš, milka, plazma, rafaelo, švarcvald ili bilo koja druga klasična torta budite sigurni, nećete pogrešiti. Savet je da ukoliko pravite svadbu na otvorenom vaš izbor bude upravo voćna torta, a svakako najpametniji savet jeste odabir torte prema vašem ukusu, jer ipak je to vaš dan. Ukoliko niste sigurni koji bi ukus torte želeli na vaš najvažniji dan, posavetujete se poslastičarem. Na taj način ćete olakšati sebi dosta i prepustiti da vam sam poslastičar predloži ukus svadbene torte. Nakon što izaberete poslastičarnicu, posavetujete se oko svega što vas interesuje, pregledate kataloge svih raspoloživih ukusa i torta, pod obavezno je probati kakvog će ona ukusa biti na kraju.

Na kraju možemo samo da vam poželimo mnogo ljubavi, slatku tortu i najdivniji mogući provod.

 

Komentari (0)