Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Svadbene torte i kolači - Kako ukrasiti sto sa dezertima

Kako ukrasiti sto sa dezertima za venčanje: svadbene torte i kolači

30.07.2015  |  Komentari: 0

 

svadbene torte

Jedan od glavnih trenutaka dana venčanja jeste iznošenje svadbene torte na mladenački sto, najčešće praćeno postavljanjem drugih slatkiša i torti na švedski sto ili upravo ispred mladenaca. U zavisnosti od toga kakva je čitava dekoracija sale i mladenačkog stola, ali i u zavisnosti od izgleda svadbene torte, postoje različiti stilovi u pravljenju aranžmana dezertnog stola, koji bi pre svega trebalo da zavise od estetskog ukusa novopečenog bračnog para. Danas su sve popularniji različiti sitni kolači i sladoled koji prate ovakve dekoracije, ali trebalo bi učiniti da celo posluženje izgleda sliveno u celinu, kako bi zvanice imale dobar pregled svih posluženih delikatesa.

 

Obilje slatkiša

 

Obilata gozba na svim svadbama ujedno je simbol budućeg blagostanja mladenaca, te bi nju trebalo da prati i obilje slatkiša i glamurozan izgled svadbene torte. Na samom mladenačkom stolu, torta je u centru pažnje, te se uz nju postavljaju, pored šampanjca, i drugi slatkiši u manjim aranžmanima, dok na švedskom stolu bivaju poređane ostale svadbene torte i kolači. Jedan izbor predstavljaju makaronsi, kapkejkovi i kolačići u vidu loptica na dugim štapićima, za koje bi se trebalo potruditi da prate boju svadbene torte, kako sto ne bi delovao previše šareno. Ovi kolačići postavljaju se ispred torte, na deo stola do gostiju, na manjim i većim tacnama. Švedski sto se dekoriše na isti način, s tim što se u jednom strogom nizu naizmenično ređaju svadbene torte i tacne sa kolačićima. Tu bi tacnice trebalo da budu u jednoj boji slatkiša, kako bi se umirilo šarenilo torti. Bela i svetlo bež ili žuta predstavljaju najbolju opciju.


Svadbene torte i voće


Voće je takođe simbol obilja i zdravlja, a može predstavljati i odličnu dekoraciju kako na mladenačkom, tako i švedskom stolu. Kako postoji bojazan da će se gosti okrenuti ukusima svadbene torte, dobro dekorisane voćne salate sa sladoledom predstavljaju odlično rešenje. Ukoliko su izgled i ukus centralne svadbene torte voćni, na mladenački sto postavlja se rasuto različito voće, sa samo dve manje voćne dekoracije sa strane, dok bi švedski sto bio naizmenično ispunjen drugim tortama i voćnim salatama u interesantnim staklenim posudama. Na mladenačkom stolu se, u tom slučaju, može eksperimentisati, te se pored i ispred svadbene torte postaviti po jedna voćka u istom razmaku.


Cveće kao glavni aksesoar


Naravno, ni jedna svadbe ne prolazi bez cveća, te ukoliko izgled vaše svadbene torte prati bidermajer, mladenački sto obavezno treba dekorisati cvećem. Cvetne svadbene torte odlično se slažu uz isto takvo cveće, aranžirano u jednom nizu na prednjoj ivici mladenačkog stola, koji se nakon iznošenja torte može sav prekriti laticama istog cveća, što će dodati venčanju posebnu romantičnu notu. Švedski sto u tom slučaju treba dekorisati na isti način, s tim što ovakvi aranžmani trpe i neobaveznost, te se u nepravilnim razmacima mogu namestiti i druge svadbene torte i tacne sa kolačićima, uz manje bukete ili korpice cveća. Univerzalnost se, sa druge strane, može postići postavljanjem iste cvetne dekoracije na mladenačkom stolu i na švedski sto, jedino morate paziti da gostima bude zgodno da priđu hrani u tom slučaju.

Komentari (0)