Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Svadbene torte - Najmoderniji stilovi u izradi

Najmoderniji stilovi u izradi svadbene torte i pratećih elemenata

23.09.2015  |  Komentari: 0

Svadbene torte u poslednjih nekoliko godina sve su lepše, originalnije i maštovitije, a vešti poslastičari koji prate svetske tokove u izradi ovog najglamuroznijeg slatkiša znaju da se njihov izgled menja sezonski, baš kao i visoka moda. Na scenu su, tako, odnedavno stupile kao najmodernije u potpunosti srebrne svadbene torte, koje deluju veoma raskošno i savremeno. Naravno, centralnu tortu na venčanjima kao i uvek prate i ostali slatkiši i druge svadbene torte, čiji se izgled menja i prilagođava aktuelnim stilovima.

svadbene torte
Svadbene torte sa dodacima


Standardne svadbene torte sa šlagom i kupovnim ukrasima od ruža i nejestivih bisernih kuglica zamenile su torte prekrivene fondanom, sa svim zamislivim ukrasima. Među najpopularnijim i veoma zanimljivim, jedno vreme bila su trodimenzionalna srca i cveće. Takođe, ljubičasta boja svadbene torte dugo je bila hit među mladencima. Sada se ovi trendovi menjaju i poprimaju drugačije oblike, jer se više teži glamuru, raskoši i visokom sjaju. Svadbene torte sa biserima i dalje su aktuelne, ali zlato postaje sve češće upotrebljavan ukras. Potpuno zlatne ili srebrne svadbene torte su, sa druge strane, poslednji krik poslastičarske mode. Čipka, kao reljef u fondanu, zadobija sve više zaslužene popularnosti, dok se trodimenzionalna srca i cveće i dalje održavaju na sceni, ali bez šarenila i u boji istoj osnovnoj boji svadbene torte. Novi trendovi, dakle, nalažu ili potpunu svedenost, ili pak svadbene torte koje izgledaju kao potpuno izrađene od dragocenih materijala.

 

Kolači na mladenačkom stolu

 

Pored svadbene torte, na mladenački sto se postavljaju i ostali kolači ili ukusno dizajnirani slatkiši koji, dakako, nisu samo dekoracija, već i posluženje za mladence, kumove i sve one goste koji žele parče centralne svadbene torte. Šareni makaronsi su jedno vreme bili glavni hit, postavljeni na tacne okružene cvećem, koje se smeštaju na prednji deo mladenačkog stola, takođe dekorisan vencem cveća. Najnoviji trendovi u izradi svadbene torte, pratećih elemenata i dekoracije, poručuju da je vreme šarenila prošlo i da, ukoliko želite otmenost, sada možete birati što svedenije detalje, među kojima će dominirati samo izgled svadbene torte. To nikako ne znači da se treba odreći ukusnih makaronsa i cveća, naprotiv – samo ovi kolači moraju biti u jednoj istoj boji, a ukoliko želite cveće, i torta mora biti jednobojna. Isto važi i za kuglice na štapićima ili kapkejkove.


Dezertni švedski sto


Pored glavne svadbene torte, neizbežno je da i drugi slatkiši budu izneseni na dezertni švedski sto. Ukoliko ne možete izbeći poklanjanje torti od strane svojih zvanica, najbolje rešenje će biti da prateće šarene svadbene torte, sigurno rađene u različitim stilovima i mnoštvu boja, makar na neki način povežete. To možete učiniti, smatraju organizatori venčanja, ako i samo ako švedski sto bude prekriven belim ili bež stoljnjakom, bez ikakvih ukrasa i detalja. Mnoštvo boja u kojima će biti ove prateće svadbene torte možete umiriti i kolačima koje će postavljati između njih, koji moraju biti na belim tacnama, obojeni u belo i što jednostavnije posluženi. Na taj način, dezertni švedski sto neće delovati neuredno i haotično, dok će glamur i prefinjenost sigurno biti postignuti.

 

Komentari (0)