Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Novi poslastičarski hit: jednostavne svadbene torte

Novi poslastičarski hit: jednostavne svadbene torte

24.12.2015  |  Komentari: 0

Odmah nakon što su torte za venčanja sa mnoštvom ukrasa i dodataka postale broj jedan u poslastičarskom svetu, na scenu su stupile jednostavne svadbene torte za sve one koji ipak preferiraju eleganciju i otmenost bez suvišnih detalja.

 

Upravo ovakve „kraljice venčanja“ trenutno su među traženijim, kako u svetu tako i kod nas. Međutim, i jednostavne svadbene torte imaju različite pravce i stilove, koji se uglavnom odnose na boju i veličinu, ali i ostale karakteristike.

 

Bele jednostavne svadbene torte

 

Bela je svakako dominatna boja svakog venčanja, te je razumljivo što je glavni izbor i kada su torte za ovu priliku u pitanju.

 

Ipak, bele jednostavne svadbene torte izdvajaju se po suptilnosti i šarmu, pre svega zato što osim boje i nekoliko diskretnih ukrasa nemaju upečatljive detalje koji bi ispričali priču. Naprotiv, ovde se sve svodi na belu rapsodiju uz nekoliko delikatnih elemenata.

 

jednostavne svadbene torte

 

Tako jednostavne svadbene torte najčešće krase biseri na obodima torte, velika bela mašna ili pak talasi rađeni u većim ili manjim dimenzijama. Nekada se mogu sa namerom ostaviti i čipkani ili oni poput veza ukrasi, koji deluju kao utisnuti u belu podlogu.
Inspiracija u prirodi

 

Da se jednostavne svadbene torte uglavnom rade u beloj boji celokupno ili ova boja makar čini podlogu ponekog ukrasa, dokaz su i one svadbene torte inspirisane prirodom.

 

Pri tome se najpre podrazumevaju jednostavne svadbene torte koje kao upadljiv detalj imaju grančicu zimzelenog drveta koja neprekinuta obavija bele spratove. Tome se mogu dodati i šišarke, zimske crvene bobice na grančici i slično.

 

Cveće je takođe poseban aksesoar kada su jednostavne svadbene torte u pitanju, ali svakako svedenije i manje upečatlljivo nego kod klasičnih torti za venčanja. Tu se ubrajaju ruže, rađene podjednako od belog ili svetlo-roze fondana, u zavisnosti od podloge torte, zatim veliki gerberi ili druge vrste cvetova u pastelnoj boji na beloj podlozi i obrnuto.

 

Trik sa cvećem jeste da ono učini jednostavne svadbene torte romantičnijim i prefinjenijim, te se i na ovom planu koristi u tu svrhu.

 

Samo jedan karakterističan detalj

 

Za one kojima jednostavne svadbene torte ipak deluju pomalo dosadno i ne toliko upečatljivo, rešenje su veliki trodimenzionalni detalji, koji mogu biti i u jarkim bojama na pastelnoj podlozi.

 

Takav utisak mogu postići i toperi sastavljeni od trodimenzionalnih slova, recimo inicijala mladenaca, koji će zameniti figurice na vrhu.

 

Druga opcija su razni geometrijski oblici koji mogu, gotovo kao u jednom slapu, padati samo po delu oboda jednostavne svadbene torte, i biti u istoj boji kao podloga, kako se jednostavnost i otmenost ne bi narušila.

 

Jednostavne svadbene torte na jedan sprat

 

Za manja venčanja se i inače preporučuju jednostavne svadbene torte, mada to ne mora nužno biti pravilo. Pod tim se podrazumeva da torta na jedan sprat zapravo zameni klasične velike svadbene torte, i to u svakom smislu.

 

Dobra stvar je što jednostavne svadbene torte od samo jednog sprata zapravo deluju veoma prefinjeno i romantično, pogotovo ako se gornja površina ukrašava buketom raznobojnog cveća od fondana ili pak samo jednim cvetom nonšalantno prebačenim preko površine. I u ovom slučaju, savetuju se bela i nežna ružičasta boja.

Komentari (0)