Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Simpatične svadbene torte na jedan sprat

Simpatične svadbene torte na jedan sprat

27.11.2015  |  Komentari: 0

svadbene torteUkoliko biste voleli da za svoje goste napravite desertni sto prepun slatkiša, veličina Vaše svadbene torte može biti i nešto manja i ne mora podrazumevati dva, tri ili više spratova. Posebna pogodnost ovakve svadbene torte je ta što deluje otmeno, decentno i svedeno, a opet upečatljivo, i što je namenjena samo vama – mladencima. Evo samo nekih primera kako i torta na jedan sprat može izgledati sjajno i privući svačiju pažnju.


Niska podloga za cveće


Cveće se najčešće dodaje na svadbene torte, te ni one na jedan sprat ne predstavljaju poseban izuzetak. Možete birati samo jedan cvet koji će obmotavati osnovu bele svadbene torte ili se odlučiti za dekoraciju šlagom, od kog će biti izrađene ruže po čitavoj površini. Takođe, veoma interesantno rešenje predstavlja cveće na vrhu, ili pak ono rađeno od fondana i/ili šlaga, koje se podiže uvis poput velikog buketa. Ovakvi ukrasi svadbene torte zahtevaju iskusne poslastičare, te posao obavezno poverite proverenom profesionalcu.


Umetničko delo u malom


I male svadbene torte mogu izgledati kao prava umetnička dela. Na primer, one rađene u ombre tehnici plave boje i sa karnerima, spadaju u torte inspirisane plažama. U samo podnožje svadbene torte dodaju se morske zvezde i školjke, dok se vrh dekoriše figurama mladenaca u kupaćim kostimima. Sa druge strane, onima kojima su dodati voće, lišće i grožđe od fondana izgledaju poput mrtve prirode na slikama i savršeno se uklapaju u jesenja venčanja, dok istovremeno simbolišu izobilje. Jedan od trikova kojima se postiuže upečatljivost male svadbene torte jesu natpisi na dugačkim postoljima na vrhu umesto figura mladenaca.


Bez površinskog sloja


Tzv. gole svadbene torte osvojile su zapadno tržište i polako postaju popularne i kod nas. Bez površinskog sloja, čiji su slojevi vidljivi, ovakve torte dobra su podloga za cveće ili druge slatkiše na površini, poput lizalica ili okruglih kolačića na štapićima na vrhu. Njihov vrh, odnosno gornja površina, obično se obmotava pletenicom od šlaga. Ovakve svadbene torte izgledaju veoma slatko i originalno.


Mat nijanse


Kako mat nijanse polako osvajaju sve svadbene torte, one su posebno moderne i na onima od jednog sprata, jer stvaraju savršenu podlogu za poigravanje diskretnim ili jednim krupnim detaljem. Na primer, mat mint zelena, izuzetno popularna kada je garderoba u pitanju, odlična je kao podloga samo jednom velikom cvetu u boji breskve ili tamne crvene na vrhu. U ovom slučaju može biti korišćena i ombre tehnika, ali samo na fondanu.


Prefinjenost i elegancija


Male svadbene torte obično su elegantnije od velikih, jer nema previše prostora koji se može ispuniti različitim detaljima, pa su samim tim i greške neuporedivo ređe. Otmene torte na jedan sprat obično se dekorišu čipkom i biserima, bez obzira na to dodaje li se čipka po čitavoj površini svadbene torte u vidu reljefa ili trodimenzionalnog omotača, odnosno da li se biseri dodaju samo oko podnožja, oko gornjeg obima ili pak na čitavu tortu. Veoma inspirativno mogu delovati i zlatni detalji, bilo da se samo donji deo šara zlatnom bojom ili se dodaju listići na gornjoj površini svadbene torte na jedan sprat.

 

Komentari (0)