Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Svadbene torte za jesenja i zimska venčanja

Svadbene torte za jesenja i zimska venčanja

30.10.2015  |  Komentari: 0

Venčanja koja se održavaju u hladnijem periodu godine imaju posebnu draž, a celokupan dan može biti inspirisan upravo godišnjim dobom – od uređenja enterijera do, naravno, izgleda svadbene torte. Sto za kojim će sedeti mladenci i kumovi može se dekorisati jesenjim cvećem, lišćem, voćem i grančicama, ako je u pitanju jesenji dan, odnosno zimzelenim grančicama, crvenim bobicama i belim sprejem ukrašenim granam, ako je zimsko venčanje po sredi. I poslastičari su se potrudili da donesu nove ideje za svadbene torte u ovim periodima godine.

 

Rustična fantazija

 

Nikada ne potcenjujte prirodne ukrase svadbene torte, jer Vam oni mogu doneti potpuno unikatan i zanimljiv izgled ovog slatkiša. To posebno važi za jesenja venčanja, čija torta može biti inspirisana opalim lišćem i grančicama. Na belu površinu svadbene torte dodaju se suvi listovi u raznim bojama, žirovi, jesenje bobice i cveće. Dnu se može dodati obilje voća, poput grožđa i jabuka, a najniži sprat svadbene torte može biti urađen od braon fondana, popu panja na koji je postavljena čitava torta. Originalno, zar ne?

 

svadbene torte za jesen i zimu

Svadbene torte kao od snega i mraza


Zimsko venčanje podrazumeva fotografije na snegu, belu bundu ili beli kaput mlade, ali i dekoracije u snežnom stilu, pogotovo one koje će krasiti svadbene torte. Za početak, jedan od predloga je da to budu pahuljice i drugi oblici koji se mogu videti na smrznutom staklu, urezani u fondan. Za ovakve ukrase svadbene torte treba birati vešte poslastičare, jer je potrebno dosta umeća za njihovu izradu. Druga verzija zimske svadbene torte podrazumeva srebro, kombinovano sa cirkonima, šišarke poprskane „snegom“, grančice zimzeleni i slično.

 

Bez gornjeg sloja


Tzv. gole svadbene torte postale su pravi hit u zapadnim zemljama, jer, kako se ispostavilo – ne vole svi ukrase od fondana ili šlaga. Ako spadate među takve osobe, ovo će Vam sigurno biti zanimljivo: svadbene torte rade se bez gornjeg sloja, tako da su njihovi slojevi u potpunosti vidljivi. One se, međutim, dekorišu na druge, mnogo originalnije načine. Za jesenja venčanja tu je voće postavljeno oko svakog sloja, u vidu bobica, malina, jagoda, kupina i slično, dok zimske svadbene torte odlikuju bele ruže i braon šišarke na naizmenično belim-braon slojevima, koji asociraju na drveće u snegu. Impresivno i jedinstveno, za sve koji vole nešto drugačije.

 

Predlozi za uređenje desertnog stola i druge svadbene torte


Venčanja koja se održavaju u hladnijem periodu imaju mnogo više mogućnosti za dekoraciju i tematske momente, pa tako na desertnom stolu mogu biti poslužene i druge svadbene torte, bez spratova, inspirisane jesenjim ili zimskim vremenom. One se mogu savršeno uklopiti uz dodatke lišća, šišarki i grančica između tanjira sa slatkišima. Umesto klasičnih sitnih kolača, uz svadbene torte na desertnom stolu možete poslužiti oreo kolačiće na čašama toplog mleka, kuvano vino uz suve medenjake sa cimetom ili čokoladne (alkoholne) likere ili koktele, koji će pored slamke imati i čokoladne bombice na štapiću. Parčad svadbene torte može se služiti na drvenim, odnosno tanjirićima koji imitiraju izgled drveta, dok i salvete možete birati u istom tonu. Za kraj, ne zaboravite bar jednu činiju sa raznim voćem.

 

Komentari (0)