Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Tri koraka do idealne svadbene torte

Tri koraka do idealne svadbene torte

04.09.2015  |  Komentari: 0

Nema te organizacije venčanja koja ne prolazi bez nedoumica u izboru svih detalja vezanih za savršeni dan, te isto važi i za odabir savršene svadbene torte. Ipak, verovali ili ne, i ovaj zadatak možete obaviti u samo tri laka koraka. Kako je u pitanju samo vaš dan, to bi trebalo da i ukus i izgled svoje svadbene torte birate prema sopstvenim afinitetima. Ukoliko ovaj posao poverite veštim poslastičarima, oni će svaku vašu zamisao sprovesti u delo i načiniti pravu umetnički skulpturu.


Izaberite ukus

 

Ukus svadbene torte, ili makar jednog od njenih spratova, trebalo bi da bude omiljeni Vama i Vašem partneru ili partnerki. Najpopularniji su razni ukusi čokolade, ali možete birati i voćni, karamel ili sladoled. Svaki ukus svadbene torte stoji Vam na raspolaganju, jer se isti više ne prilagođava i izgledu svadbene torte, te oni koji ne vole šlag, na primer, ne moraju isti i da odaberu samo zato što to zahteva ukrašavanje. Sada se možete prepustiti i mašti i široj ponudi, te ukus samo svoje svadbene torte birati i iz izbora vama omiljenih slatkiša, poput snikersa, kindera, kit-keta ili tviksa. I jafa ukus ili ukus plazme veoma su popularni, te ne zazirite od ovakvih predloga.


Izgled svadbene torte

svadbene torte
Poslastičari su danas dovoljno vešti da stvore različite izglede svadbene torte, od onih klasičnih do onih izuzetno zahtevnih. Tako možete svoju tortu osmisliti i sami, te birati ukrase poput neobičnih cvetova ili reljefne izrade u fondanu. Takođe, izgled svadbene torte može biti i samo vama svojstven, te predstavljati mladence na vrhu koji se voze kolima, sede na koferima – ili na celoj torti od kofera – ili se kupaju u bazenu. Za sve one koji teže klasici, tu su crno-belo varijante, dok su šampanj nijanse idealne za romantične strukture. Dodaci svadbene torte u vidu mašni, bisera i cirkona uvek su znak elegancije i luksuza, te i oni mogu postati Vaš izbor. Zanimljive su i forme poput šešira, ili ukrštenog vela i cilindra koji simbolizuju mladu i mladoženju. Sa druge strane, trenutno su popularne i forme svadbene torte koje ne podrazumevaju klasične spratove, već one nakrivljene poput tornja u Pizi ili one sastavljene od kapkejkova ili makaronsa.


Veličina i izrada


Veličina svadbene torte zavisi, pre svega, od veličine vašeg slavlja, odnosno broja zvanica. Stoga ćete i broj spratova – ukoliko ih želite – najbolje birati prema tome. Nekada bolje izgledaju velike svadbene torte na samo tri ili četiri sprata, te se pre odlučite za ovu opciju od većeg broja spratova. Materijal koji će se koristiti pri izradi uglavnom zavisi od samog izgleda, mada se podjednako i šlagom i fondanom mogu izraditi gotovo svi ukrasi koje zamislite. Ipak, fondan je pogodniji za svadbene torte, jer se njime mogu raditi i reljefni, čipkani ili cvetni, ukrasi, ili pak figure mladenaca na vrhu. Sa druge strane, šlag je pogodniji za valovite svadbene torte, neobičnog oblika spratova, koji mogu podsećati na pupoljke ili procvetale ruže i drugo cveće. Boja takođe zavisi od izabranog izgleda – šlag je pogodniji za prelivanje nijansi na površini ombre svadbene torte, dok je fondan bolji za kontrastne i jasne boje.

 

Komentari (0)