Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Vintidž svadbene torte za romantike

Vintidž svadbene torte za romantike

16.10.2015  |  Komentari: 0

Vintidž ili retro stil postao je dominantan u odevanju i uređenju enterijera, a očekivano se, poput ostalih modnih stilova, preselio i na svadbene torte. Za sve one parove koji uživaju u romantičnim trenucima, vintidž svadbene torte su pravi izbor, jer donose još jedan dašak romantike u dan venčanja i pokazuju nežne crte ličnosti novopečenog bračnog para, a evo šta ih sve karakteriše i za kakve ukrase se treba odlučiti.


Pastelne boje. Retro trend kao glavnu karakteristiku ima belu ili pastelne boje, te je važno da takva bude i podloga svadbene torte. Najčešće su to nežna roze nijansa, boja slonove kosti ili bleda žuta boja, a u poslednje vreme postaje sve popularnija i svetloljubičasta, kao i diskretna plava. Treba voditi računa ukoliko se želi ombre izgled svadbene torte, jer nijansiranje nije deo ovog stila i više se uklapa uz dodatke poput makaronsa i kapkejkova.

svadbene torte slike
Detalji poput čipke. Čipkani ukrasi su izuzetno lep detalj na površini svadbene torte, a postoje u bezbroj varijanti, od onih diskretnih, rađenih u reljefu fondana, do onih bogatih i trodimenzionalnih. Pojedine svadbene torte ovog stila imaju i dodatke poput miljea, koji mogu predivno izgledati ako ukrašavaju samo donju polovinu oboda sprata, na primer. Izuzetno su zahtevni za izradu i mogu ih postići samo vešti i iskusni poslastičari.

retro svedbene torte


Zlatne mašne. Zlato asocira na bogatstvo, te se diskretna dekoracija vintidž svadbene torte može svesti i na obmotavanje spratova zlatnim mašnama, kojima će biti pridodato cveće ili čipka, na primer. Dovoljno su upadljive, te sa ostalim elementima ne treba preterati.


Biseri. Biseri su odlika mnogih stilova u izradi svadbene torte, a u okviru vintidž trenda pojavljuju se po pravilu „Više je više“ – čitavi obodi, jedan ili čak svi spratovi mogu poneti ovakav „nakit“ i komponovati se sa čipkanim detaljima.
Ruže. Neizostavne ruže deo su i ovog stila, ali samo one bele ili u pastelnim bojama, koje mogu padati u slapu preko spratova svadbene torte i završavati čak i van tacne, bilo da su prirodne ili rađene od fondana. Bele ruže divno se kombinuju sa zlatnim mašnama ili biserima, dok je one u nežnim nijansama bolje dodati na površinu od šlaga od kog su napravljeni nabori.


Anđelčići. Ništa bolje ne govori vintidž trend nego anđelčići, koji se mogu postaviti na vrh svadbene torte ili kao ukrasi po obodima. Pored ovih trodimenzionalnih varijanti, anđelčići ili amori (sa strelama) mogu se izraditi i u reljefu oboda svadbene torte.


Pleteni obodi. Malo hrabriji mogu birati obode spratova svadbene torte rađene poput pletene trske, koji se savršeno uklapaju sa naborima od šlaga ili sa figurama mladenaca na vrhu, koji sede na pletenim koferima (spremni za medeni mesec).


Fotografije na vrhu svadbene torte. Ovu ideju možete iskoristiti čak i ako izgled Vaše svadbene torte nije u vintidž stilu. Na samom vrhu se, umesto figura mladenaca, postavljaju polaroid fotografije mlade i mladoženje, njihovi portreti iz profila sa napučenim usnama, koji izgledaju kao da se ljube, ili pak njihova zajednička slika. U tom duhu, vrh svadbene torte se dalje dekoriše postavljanjem drugih detalja, poput natpisa LOVE na štapićima iznad fotografije.

 

Komentari (0)