Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Najromantičnije svadbene torte

Najromantičnije svadbene torte

25.08.2015  |  Komentari: 0

Nežnost, ljubav, emocije i romantika prate svako venčanje, te se i svadbene torte često biraju upravo u ovom stilu, kako bi i one ispratile baš svaki detalj savršenog dana. Ponuda romantičnih torti zaista je velika, te odabir one najbolje sigurno nije tako lak zadatak. Ipak, i u okviru ovog stila izdvajaju se posebno traženi trendovi i aksesoari svadbene torte, popularni ili tek na početku svog osvajanja sveta ukusnih poslastica. Cveće, čipka, boje, ali i oblik i veličina, obeležja su od kojih zavisi posebnost svake romantične svadbene torte.

 

Cveće ili čipka kao dodatak

 

Ukras broj jedan za romantične svadbene torte jeste – cveće. Bilo da se bira prirodno ili ono izrađeno od fondana, cveće i na ovaj način postaje pratilac savršenog dana. Dobra ideja je izraditi i reljefne ukrase u obliku cvetova u fondanu po obodima svadbene torte, što deluje prefinjeno i šik, a opet tako jednostavno i svedeno. Druga opcija je da cveće birate poput onoga u bidermajeru, kako bi se sve efektno uklopilo. Mali buket na samom vrhu svadbene torte ili pak slap cveća koji se sliva niz njene spratove, takođe deluju veoma lepo i uglađeno. Čipka, kao simbol seksipila i romantike, isto je veoma tražen dodatak romantičnim tortama. I ona se može, poput cveća, raditi u reljefu fondana svadbene torte, kao diskretan ukras ili u celosti. Njoj se dodaju i biseri i cirkoni, koji sobom vuku retro notu, kao i mašne, koji ovakve svadbene torte u celosti čine pripadnicima jednog prošlog, idiličnog vremena.

 

Nežne boje svadbene torte

 

Kada je romantika u pitanju, prva asocijacija na boje uvek je šampanj i bledo roze nijansa. Baš takve su i najromantičnije svadbene torte, koje se u celosti boje u ovakve tonove, dok im dinamiku dodaju malopre pomenuti ukrasi. Spektar pastelnih boja koje se podrazumevaju kao romantične se i proširio, te je sasvim opravdano birati i bledo žutu, svetlo plavu ili pak nežnu nijansu ljubičaste, koje će već same po sebi biti dovoljne za upečatljive svadbene torte. Ombre – stil dekorisanja u okviru trenda romantike takođe je sve popularniji, te nijansiranje torte šlagom u jednoj boji, od najsvetlijeg do najtamnijeg tona ili obrnuto, polako preuzima dominaciju. Međutim, romantične svadbene torte ne moraju biti ovako dekorisane samo ukoliko su napravljene kao jedna celina, već se isto može postići i kapkejkovima ili makaronsima kao sastavnim delovima, koji doprinose dinamici i izgledaju veoma moderno i šik.

 

Oblik i veličina

 

Oblik i veličina vaše svadbene torte, naravno, prvenstveno zavise od broja gostiju i vaših afiniteta. Međutim, za romantičan izgled je dobro birati okrugle forme i što manji broj spratova, kako bi ukrasi bili ti koji nose čitavu priču i ono što dolazi u prvi plan. Obično su svadbene torte kvadratnog oblika već same po sebi upečatljive, dok su kružne varijante mnogo bolja podloga, odnosno pozadina, za poigravanje romantičnim elementima. Isto važi i za veličinu, jer se na mnogo širem prostoru koji daje manji broj spratova svadbene torte može postići mnogo više krupnijih ukrasa, koji će delovati glamurozno i prefinjeno, dok manje mesta ograničava i mogućnosti za ukrašavanje.

Komentari (0)