Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Ovo su najpopularnije svadbene torte u Americi - Lav cakes Beograd

Ovo su najpopularnije svadbene torte u Americi

09.10.2015  |  Komentari: 0

Poslastičarska scena u Americi jedna je od najdominantnijih u svetu, te ne čudi što su mnogobrojne ideje za svadbene torte potekle upravo od američkih poslastičara. Stilovi, ukrasi, boje i trendovi se često menjaju, ali evo onih koji su glavni poslednjih nekoliko godina.


Minimalizam i geometrijski oblici

najpopularnije svadbene torte


Minimalizam sigurno nije prva asocijacija na izgled svadbene torte, ali se iz enterijerskih i modnih trendova preselio i na njenu površinu. Pre svega, ovakve svadbene torte su najčešće bele ili svetlo-roze, čiji su spratovi izrađeni od pravougaonih ili kvadratnih oblika oštrih ivica. Kada su ukrasi u pitanju, sve se može svesti na diskretne pastelne boje koje oivičavaju obode spratova ili trodimenzionalne ukrase sa samo jedne strane svadbene torte, poput mreže krugova iste veličine, trouglova koji se nastavljaju jedan na drugi ili cik-cak linija. Poslednje se pojavljuju i u vidu šara u bojama ili reljefu, ali ponovo kao stroge forme.

 

Romantični talasi

 

Da nije samo minimalizam prisutan na američkoj poslastičarskoj sceni, dokaz su i izuzetno romantične i bogato ukrašene svadbene torte. Jedna od najpopularnijih dekoracija su talasi od šlaga koji se blago prelivaju po spratovi ili oni čvršći, od fondana, koji izgledaju poput lepeze. Njima se često dodaju i ruže na grančici koja se bez prekida obmotava oko pregiba spratova svadbene torte.


Svadbene torte bez površinskog sloja


U Americi je nastala prava pomama za tzv. „golim“ tortama („naked cakes“), kojima nije urađen površinski sloj, te se svi slojevi mogu videti. Ovakve svadbene torte veoma su pogodne za manja venčanja, a mogu divno izgledatu uz dodatke voća i cveća, bilo na samom vrhu (u korpi od fondana) ili u slapovima koji ukrašavaju spratove. Praktično i veoma originalno.


Palačinke (da, da!)


Ako ste ljubitelj palačinki, evo i jedne svadbene torte za Vas. Palačinke naslagane jedna na drugu u potpunosti čine svadbenu tortu, a prekrivene su medom, rumom i šlagom. Na samom vrhu nalaze se figurice mladenaca, a ispod ove „svadbene torte“ viri beli papir sa čipkanim ukrasima i raskošna tacna, kako bi se bilo u duhu slavlja.


U stilu Trnove Ružice i Ledene kraljice


Ruže kao ukras dobile su potpuno novo značenje u dekoraciji svadbene torte: posle prirodnih, ljubičastih i plavih, na red su došle i čitave živice koje obmotavaju obode i kombinuju se sa cirkonima, biserima i srebrnim „lančićima“ na beloj podlozi. Ovakve torte čine savršen spoj srebrne i bele, te deluju kao „zamrznute“, a mogu im se dodati i reljefne šare poput onih koji se vide na zaleđenom staklu. Posebnu verziju ove svadbene torte čini onda koja u podnožju (ili na donjim spratovima) ima bogate ukrase koji deluju kao uštirkani rišići bele svile.


Svadbene torte u metalik tonovima


Metalik boje već dugo su neizostavne u dekorisanju svadbene torte, a zlatna i srebrna lagano prelaze i u klasiku. Međutim, u Americi su bakarne nijanse stupile na scenu – torte su u potpunosti prefarbane u ovaj ton, velike i na pet (ili više) spratova. Svadbene torte u ovom stilu nemaju ukrase ili ih imaju u veoma malom broju – dakako isto u bakarnoj boji – u vidu bisera po obodima i samo jednog cveta na vrhu. 

 

Komentari (0)