Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Saveti poslastičara: sve u vezi svadbene torte - Lav Cakes Beograd

Saveti poslastičara: sve u vezi svadbene torte

23.10.2015  |  Komentari: 0

Organizacija venčanja nije tako lak zadatak – iskusni poslastičari to najbolje znaju, te pružaju odgovore na različita pitanja u vezi svadbene torte, kako bi mladencima olakšali planiranje savršenog dana.

 

Kako da torta stigne u jednom komadu?

 

Obavezno treba proveriti da li poslastičarnica za koju ste se odlučili prevozi svadbene torte (i ostali ketering) u kombiju, kako biste bili sigurni da će Vaša torta stići neoštećena.


Kako uštedeti novac za tortu?

 

Svadbene torte sa mnogo ukrasa i detalja zahtevnije su za izradu i potrebno je više materijala. Samim tim, one su i mnogo skuplje. Zato su jeftinije jednostavne svadbene torte, a kako su one i veoma moderne, možete se odlučiti za samo nekoliko dekorativnih ukrasa, poput bisera i cirkona, mašne ili nekoliko cvetova.

 

Pogledajte i Svadbene torte Cena


Isprobavanje ukusa svadbene torte

 

Za početak, u poslastičarnicu obavezno dođite gladni, kako biste mogli da probate sve ponuđene ukuse. Dalje, trebalo bi da nakon svakog zalogaja svadbene torte uzetog za probu popijte tri do pet malih gutljaja vode ili gutljaj kafe ili čaja, kako biste neutralisali prethodni ukus. Tražite od poslastičara da vam pruže mogućnost da probate što više ukusa, kako ne biste potrošili previše vremena na izbor.


Kako izabrati pravog poslastičara?

 

Pre svega, važno je znati kakav izgled svadbene torte želite. Ako je u pitanju jednostavan izgled, bez mnogo ukrasa, to možete poveriti gotovo svakom poslastičaru. Nešto zahtevnija izrada, poput šara u reljefu, ombre tehnike, dodataka poput velikog cveća, kolačića ili makaronsa, te posebno izrađene figurice na vrhu svadbene torte, zahtevaju bolju tehniku i veću stručnost. Uvek je zahvalno i biranje po preporuci, te se možete konsultovati sa prijateljima koji su nedavno proslavljali svoje venčanje ili potražiti poslastičarnicu sa dugogodišnjom tradicijom.


Fondan ili šlag?

 

Iako se fondan sve češće koristi za dekoraciju svadbene torte, ova dilema je i dalje aktuelna. Sve zavisi od izbora boja i oblika: ako želite ombre nijansiranje i talase, šlag je najbolje rešenje, ali ako ste birali jednostavnu površinu sa ukrasima, onda je fondan svakako odgovor. Takođe, svadbene torte dekorisane šlagom mogu se lako istopiti na većim temperaturama, dok fondan ne reaguje na toplotu i ostaje čvrst.


Samo jedna ili više torti?

 

Sve zavisi od Vaših želja: jedna veća torta na spratove dovoljna je za manja venčanja, više njih za veća. Ipak, ovo ne mora biti pravilo: uz osnovu svadbene torte možete postaviti i kapkejkove i druge slatkiše ili na desertnom stolu postaviti nekoliko torti, a manju svadbenu imati na mladenačkom stolu.


Kako se odlučiti za izgled svadbene torte?

 

Prvo eliminišite sve što nećete (npr, cirkone, crnu boju i zlatne detalje), pa razmislite koje boje i detalje volite. Ako volite cveće, koje Vam je omiljeno? Ruže? Onda njih postavite na površinu svadbene torte. Želite li da torta bude bela i uklopi se sa dominantnom bojom ovog dana? Onda poručite potpuno belu tortu sa mnoštvom detalja. Ako nosite bisere i inače, dodajte ih i oko spratova svadbene torte. Napišite na papir omiljene ukrase i osnovnu boju, te u tim okvirima započnite potragu. Mnoge ideje mogu Vam pružiti i sajtovi poslastičarnica.

 

Komentari (0)