Shop for high-quality watch replica Rolex diamond watches for men and women from Diamond Source NYC.
Svadbene torte - neizostavni deo svakog venčanja

Svadbene torte - neizostavni deo svakog venčanja

20.06.2014  |  Komentari: 0

Najsrećniji trenutak u životu dvoje ljudi je dan venčanja. Svadbena torta je kruna svadbene večeri, pa je zbog toga izabrana sa puno pažnje i ljubavi. Svaki detalj mora biti prilagođen stilu svadbene ceremonije. Zbog toga svadbene torte dolaze u raznim oblicima od kvadratnih, okruglih, ovalnih, na stalcima spiralnog ili klasičnog oblika. Dekoracija svadbene torte zavisi od sastava i vrste torte to jest da li je klasična torta kao što je torta od oraha, badema, lešnika, čokolade ili od laganih biskvita punjenih voćem ili parfe krem na bazi voća.

Osim što treba voditi računa o stilu svadbe, treba voditi računa i o godišnjim dobima, podneblju i drugim detaljima. Svadbene torte možda vam se čine kao najjednostavniji posao za obaviti u celokupnom venčanju, a onda se dogodi da mnogi pogreše. Pitaju se zašto niko nije jeo tortu ili zašto se ona do ponoći raspala! Da do toga ne bi došlo odvojite malo vremena i odaberite najbolju tortu za vašu svadbu.

Svadbene torte odavno nisu samo klasične torte za svadbe i venčanja. Danas one imaju izgled pravih malih umetničkih dela. Poslastičari se trude da isprate najnovije trendove kada su izgled i ukus svadbene torte u pitanju.

 

Svadbene torte prate trendove u dizajniranju venčanica


Preporučljivo je da se izgled svadbene torte prilagodi dizajnu i boji venčanice. Bele svadbene se najbolje uklapaju uz venčanice u toj boji, bež i zlatne svadbene torte uz venčanice u boji šampanjca. Ukoliko venčanica sadrži cirkone poželjno je da se na dekoraciji torte za svadbu nađe srebrni štras ili detalji od cirkona. Svadbene torte sa ukrasima u formi čipke su odlična kombinacija uz čipkane venčanice. Kao što se modni trendovi menjaju iz godine u godinu, tako i svadbene torte konstantno doživljavaju transformacije, kako po pitanju izgleda, tako i u pogledu ukusa. I dekoracija sale za venčanje se najčešće prilagođava izgledu svadbene torte i mladine venčane haljine.

 

Torte za svadbe i venčanja ukrašene šlagom ili fondan masom – šta izabrati


I jedan i drugi način ukrašavanja torte za svadbe i venčanja nude bezbroj mogućnosti dodatnog dekorisanja. Ukoliko preferirate šlag možete se odlučiti za talasasto ukrašene svadbene torte, različitim nijansama jedne iste boje, koje se smenjuju po spratovima. Takav vizuelni izgled torte za svadbe i venčanja se ne može postići sa fondanom. Prednosti fondan mase su u tome što se od nje može napraviti svaki oblik koji poželite. Fondan omogućava i izradu svadbene torte čija je unutrašnjost sačinjena od sladoleda. Svadbene torte prekrivene fondan masom dozvoljavaju dekorisanje platnenim mašnama, perlama od različitih materijala, broševima. Cirkoni su u trendu već nekoliko godina. Oni se odlično uklapaju kako sa šlagom, tako i sa fondan masom, dajući svadbenoj torti notu elegancije. Veoma popularna kombinacija svadbene torteje ona gde je jedna polovina prekrivena šlagom ili fondanom, dok je drugi deo torte za svadbe preliven čokoladnom glazurom. Bez obzira da li su svadbene torte prekrivena šlagom ili fondanom dekoracija svežim cvećem će izgledati božanstveno.

 

Vrh svadbene torte


Jedan od najvažnijih, a svakako i najlepše dekorisanih delova svadbene torte je njen vrh. Na njemu se obično nalaze figure mladenaca u najrazličitijim oblicima, mada se nekada budući supružnici odlučuju za jednostavno dekorisan vrh svadbene torte u formi ružica ili mašne. Figure mladenaca mogu biti klasične, ali su svakako daleko interesantnije šaljive figure mladenaca od fondana. U poslednje vreme naročito su popularni mladenci u obliku meda. Veliki hit su i figure ptičica. Možete i sami osmisliti izgled figura mlade i mladoženje na vrhu vaše svadbene torte.Uključite svu svoju maštu i kreativnost u osmišljavanje figurica. Upravo kroz taj segment se najbolje izražava originalnost svadbene torte.Interesantne, šaljive figure mladenaca na vrhu svadbene torte daće poseban pečat vašem venčanju.
 

Ukus svadbene torte


Ukus svadbene torte mora biti poseban. Kako se svadbene torte kao po pravilu prave na nekoliko spratova, to ostavlja mogućnost da se različitim ukusima pojedinačnih spratova udovolji svim gostima. Ukoliko na jednom spratu bude čokoladna torta, na drugom puslica, a na trećem voćna svaki gost na Vašem venčanju će pronaći ukus koji voli. Najbolji izbor svadbene torte u letnjim mesecima svakako je sladoled torta kojoj niko neće moći da odoli.

Baš kao i što se moda menja iz sezone u sezonu, tako i svadbene torte prate nove trendove. Tokom godina postale su prava mala umetnička dela kojima mladenci daju svoj pečat.

 

Ombre efekat


Novi stil koji se odlično kombinuje sa talasastim načinom ukrašavanja torti. Najčešće se svadbene torte ukrašavaju sa nekoliko nijansi iste boje. Jedna od torti može se napraviti pomoću kuglica od šlaga tako da neodoljivo podceća na dugu. Eto ideje za one koji preferiraju šlag a ne fondan masu. Ukoliko ipak više volite fondan, kombinacija talasa od fondan mase i ombre efekta je savršen izbor svadbene torte.

 

Vintage efekat svadbene torte
 

Mašne, perle, broševi... Vraća nam se moda `40tih i `50tih baš kao u filmu "The Great Gatsby" i preslikava na torte za svadbe.

 

Pastelne nijanse torti
 

Kombinacija nežnih nijansi boja odlično se kombinuje sa raznim stolovima. Pastelni tonovi su veoma efektni i kao detalji na svadbenoj torti koja je u osnovi bele boje.

 

Mladenačka torta sa ptičicama
 

Torte u obliku kaveza ili pak mlada i mladoženja kao ptičice ove godine su potpuni hit.

 

Torte za svadbe sa cirkonima


Elegantne torte za svadbe ukrašene cirkonima ili broševima već duže vreme preplavljuju internet i ne izlaze iz mode.

 

Čokoladne svadbene torte


Torte od čokolade neodoljivo su ukusne i inspirativne. Kombinacija jagoda i čokolade veoma je aktuelna ove godine.

 

Talasaste svadbene torte


Jedna od novijih tehnika, kada su u pitanju torte za svadbe, omogućava pravljenje talasastih struktura po obodu torte. Moguće ju je izvesti fondan masom, ali i šlagom.

Još nemate ideju kakvu biste tortu poručili za venčanje? Prelistajte kataloge, surfujte internetom, a i mi smo tu rado da... Uklopite tortu sa dekoracijom sale, venčanicom... Izaberite šaljive mladence i dajte svoj pečat. Svadbena torta ne mora nužno biti napravljena na famozne spratove da bi bila lepa, ona jednostavno može biti ogromna torta koja je lepo dekorisana. I ne zaboravite da sečenje svadbene torte predstavlja vaš prvi zajednički posao. Želimo vam da vam svaki posao u bračnom životu bude sladak kao to prvo parče mladenačke torte!

 

Komentari (0)